Igår när Leo dog.

Efter en låååååååååång och väldigt innehållsrik (?) föreläsning om yttrande och tryckfrihet pulsade vi hem i snöyrvädret och kylan. Eller nej förresten, jag fick skjuts hem :)
Väl hemma ringde Sanna och skrek att Leo var död. Som den väl förstående och tröstande vän man är, sprang jag, trost att jag mitt mitt uppe i middagslagning, över då jag hörde att gråten inte var långt borta. 
I Sannas lägenhet hade kaos uppstått. Sara stod i köket och flådde något slags djur. Hon sa att hon gjorde fiskbullar, men det där var INTE Leo! Sanna var uppstressad, hon var röd i ansiktet och svettig i pannan. Ögonen var blanka. Jag gick in till Leo och såg hur han låg där, DÖD, och guppade vid ytan i det svarta, skitiga, syrefattiga vattnet. Jag snurrade på skålen för att se honom bättre, OCH HAN ANDADES.
Vi lade över honom i en kanna med klart, rent vatten. Gav honom syretablett och mat.
Till allas förvåning och till Saras besvikelse, överlevde Leo och har tydligen klarat natten.

image29

Död fisk som inte var död.


Lördag: RÖJFAKTOR 10!

Man kanske inte orkar vara sin blogg så trogen som Lisa är (det är ju sjukt, tjejen uppdaterar typ tre gånger om dagen).
Jag har kommit in i en sova-länge-period. Vaknar omöjligt innan elva. Sover minst tio timmar. Ganska så skönt faktiskt. Brukar vara så i någon vecka, sedan faller jag tillbaka i vakna-innan-8-och-vara-fit-for-fight.

Igår hamnade vi på ett lite udda ställe.
20 pers från skolan blev lite smått tvingade att medverka i en musikvideo som statister, någonting vi inte ångrade efteråt. Så igår tog vi på oss svarta och vita kläder med röda detaljer, temat var "fint rock", och begav oss till bussen som skulle köra oss. Vi åkte genom norrlands djupaste skogar och dalar, tyckte vi, och kom fram till vår lilla uppvärmda grotta. Som inte alls var uppvärmd. Kolsvart, utan syre, massa damm och i minusgrader stod vi i nio timmar. Oftast utan kläder på, endel i bara klänning eller linne, dansade, röjde, spelade in.
Jag har nog aldrig varit så frusen i hela mitt liv. Sådär kallt har det inte varit sedan Dackefejden, kom vi fram till.
Jonas blev vår räddning och bjöd på te. Drack minst femton koppar. 

"Vi stod allra längst in i den mörkaste hålan. Kylan bet sig fast i kroppen. Jag kände inte mina ben. Jag såg inte handen framför mig. Det var tungt att andas. Snoret rann. Någon kom närmre. Håret som ännu inte rest sig reste sig nu. Vem var det? Fia och Sanna hoppar fram och skriker. Jag gallskriker. Fuck you."

En väldigt häftig upplevelse var det iallafall.

Vi blev klara vid 21, och då var frågan, bastu med öl eller röj på Kåren?
Självklart blev det röj på Kåren och vi klev av bussen och gick direkt in, grottdoften fortfarande i kroppen.
Väl inne blev vi övertrötta, jag, Sara och Fia hoppade som galningar framme vid scen, helt ensamma. Drack några öl och väntade på att min älskling skulle spela. Höga förväntningar.
Sista bandet, typ sista låten, skulle han gästa. Vi stod återigen längst fram, den som nuddade honom var bäst. Jag hörde inte ens vad han spelade för allt skrik. Men det som räknas var att jag nuddade min käre pojkvän :)
En riktigt kul lördag, somnade nöjt vid fem tiden. 


Mycket bajs i min skål. Skål!

Så var även denna helgen förbi och jag ser verkligen fram emot en måndag i kommunfullmäktiges sammanträde till klockan 20. Verkligen. 

I fredags spenderades kvällen hemma hos Sanna med Idol, vindrickande och en jädra massa dans och sång. Varför har man alltid så sjukt kul på förfesterna? En flata från Bollnäs, en vältränad tjej från Kungsbacka och en moggis Stockholmare utgör det perfekta teamet. Vi tre gick ensamma ut efter vår förfest och shakade äset av oss på Pentryt (eftersom att Sara inte kom in på Kalles då hon inte har fyllt systemet än).
Kvällen avslutades med Max, taxifeber och sjukt mycket skratt.

Igår var det Sverige match och vi bokade vipbord för 15 på Oslagbar. Mycket trevlig stämning som tyvärr tog en tvär vändning för många. Teamet åkte hem och satt uppe hos Bella ett tag innan sovdags.
Vid denna tidpunkt hade vi alltså festat tre kvällar i rad, vilket vi inte gjort sedan nolle p.

Vaknade imorse av fiskarna. Damn you. Vi håller på att banta ner dem. De skiter alldeles för mycket och vi hinner/orkar inte städa skålen så ofta. Därför ska de banta nu. Trivs gör de iallafall. Inte som Sannas fisk som försökt ta självmord genom att hoppa ur skålen. Hon måste ju göra något fel med sin fisk.
En vinterpromenad på förmiddagen. Hem till Lina med Elli för att planera vårt radioprogram. Vi satt och spånade och kom fram till en idé som kan funka bra.
Efter radiomötet mötte jag Sanna och Sara och följde med dem hem för att baka bullar. Vi tittade på film, hade myspys och jag åt deg och nu har jag haft ont i magen sedan dess.

DAGENS
+Snö
+Mina vänner
-Micke ska köpa en orm
-Bulldeg

image23

Dreamteam.


Be your own star show.

Lars Winnerbäck igår i Lule, Pontushallen. Så sjukt bra var han. Helt underbart!
Jag och Sara försökte få igång publiken innan konserten började, vi stod nästan längst fram och sjöng lite allt möjligt. Ingen verkade gilla våra sköna stämmor, vi fick mest sura miner och blickar på oss. Vi ville rocka, men det ville ingen annan. Bättre är det i Stockholm. Efter ett tag kom Sanna och Amanda fram, resten av klassen höll sig på avstånd.
Förfesten började hos Sanna, självklart, vid 15-tiden, sedan körde vi in till Lule vid halv sex. Och självklart tappade jag bort min biljett i snön vid kisspausen, PANIK, men hittade den innan tårarna började bränna bakom ögonlocken. Han körde väldigt många nya låtar som jag inte riktigt kan texten till, men det var dröm ändå. Efter konsertet hade vi planerat efterfest, men vid det här laget var vi redan bakis och jättetrötta. Jag åkte hem till en inte lika trött Mikael, rostade mackor och drack fem liter vatten, däck. Lasse är Gud.

Ikväll blir det Kalles eller Pentryt eller 1906 eller Kåren eller Ankars det blir fest iallafall!

Sara har dragit in mig i Filippa Bark-träsket.
http://www.sr.se/cgi-bin/p3/humor/unitgroup.asp?GroupID=4114&UnitID=2630

Filippa om lycka.
Jag har känt mig väldigt lyckligt lottad, för jag har blivit en prao på Sveriges radios kanaler. Försök nu bara inte att åka båt på dom här kanalerna för att det kommer aldrig att gå. Nu mina ladies and gentlemens, ska jag be att få snacka lite grand om lycka. Om lycka: Lyckan är en sak som är en känsla som man bär med sig innuti sig. Det är fullkomligt förbjudet att säga du blev lycklig av detta, du blev inte lycklig av detta, för att lyckan är ju en individuell sak. Många säger att lycka är att vara sin egen smed, och segla. Men lyckan kan också vara att Jenny T i ens klass säger att man har nya glasögon. Eller som den gången när Jenny T och Steffanie sa att jag hade smala ben och att det var bra. Jag är en tjej som tycker väldigt mycket om djur. Alltså blir jag lycklig av djur. Kanske är det tänkvärt att djuren också är lyckliga. Isåfall, är väl det lyckligaste av dom alla ändå skrattmåsen. Eller nä förresten, får man säga om? Ja. Kameleonten. För att eeh, den kan ju försvinna när den vill. Om den inte vill gå på gympan då behöver den inte gå på gympan. Detta var allt som jag hade att säga. Morsning, korsning, bondhund, blandras.
Jag heter Filippa Bark, och du lyssnar på radio.

                                          

Hemlängtan.

Tävlingen är över, Sara gav upp i lördags och vad är poängen med att då fortsätta? Jodu...
Men en vit helg blev det, jätteskönt, min kropp mår hur bra som helst. Dock börjar den kommande helgen redan på torsdag med förfest innan Winnerbäck.

Har börjat två nya kurser nu, radiojournalistik och medier i samhället. Inga kommentarer om dagens föreläsning förutom att allt annat än medier i samhället var sjukt kul.
Snöat har det gjort i stort sätt hela helgen. Man får nästan lite julstämning.

Jag längtar hem nu. Jag saknar mamma och pappa.

image19

Världens bästa mamma och pappa.

Inget för veklingar.


Imorgon startar årets hetaste, kanske farligaste, tävling. En tävling mellan mig, Sara och Fia. En tävling där blod, svett, och tårar kommer rinna, en tävling där vad som helst kan hända. Vissa säger att vi är galna som ska utsätta oss för det här, men vi tänker satsa på blodigaste allvar. En enda regel, klar och tydlig. En svuren ed och fusk är ej tillåtet. Idag har vi laddat upp ordentligt.
På grund av tävlingen och tävlingens syfte kommer detta att bli en vit helg.

Wish me luck.

                                                                            image18
                                                                         Emme, Sara eller Fia?

Till Boden och tillbaka.

Det är sjukt kallt ute idag. Vi råkade lämna fönstret öppet inatt så det är minusgrader här inne. Jag skulle ta en dusch men varmvattnet var ju ingen höjdare. Stackars Louie och Arvids vatten är is. Tur att jag har köpt den varmaste mössan i Norrland.

Igår tog vi bilen in till Lule för lite sightseeing (ingen shopping). Alla var sega och vi åt mestadels av tiden. Det började mörkna vid tre och vi kände för att åka hem. Tog en sväng förbi LTU, fattade ingenting om VAR själva skolan var. Hur stort som helst. Sen satte vi oss i bilen för hemresa till Pite. Trodde vi. Alla fyra satt och drömde, lyssnade på musik och sjöng. Jag registrerade Boden-skyltar längs vägen (ligger inte Boden norr om Lule??). Jaja. Ingen märkte något förrän avståndet till Jokkmokk krympte. Så nu har vi varit i Boden också. Det var bara att vända om, köra tillbaka in i Lule och sedan söderut mot Pite. Jag och Sara får aldrig mer sitta i fram tillsammans. Sjukt kul roadtrip.

Idag blir det tvätt och städning. En sväng in till stan och köpa en motorvärmare. Den förra vet jag inte riktigt vart den är...? :)

Bingolotto, Sunes jul och avklarade kurser.

De två första kurserna är nu avklarade vilket är ett stort steg på vägen :) Drömde inatt om muntliga MKV-tentan jag hade imorse. Helt sjukt. Jag mådde piss när jag vaknade. Självklart oroade jag mig i onödan, det gick ju jättebra. Fick dock den omtalade frågan "konsensus/konflikt samband med culturestudies och frankfurtskolan...", och jag satt som ett frågetecken. Men jag fick hjälp och klarade av att svara till slut.
Efter att tentan var klar kom Sanna med Lisas drömbil och jag fick shoppa av mig lite och ta en fika. Den här veckan kommer bli hur skön som helst eftersom att vi inte påbörjar nästa kurs förrän fredag.

I lördags spelade vi Bingolotto hos Sanna med Fia, Sara, Bella och Clara. Det var ju guldkväll. Fiskade in en storvinst (Fia) på en hundralapp. Kvällen slutade med sönderrivna lotter i tusen bitar över hela golvet. Men sjukt kul hade vi. Jag målade mustasch på Sanna och Fia (se nedan).

Söndagen spenderades i soffan med plugg, skön vinterpromenad och Sunes jul. Ni borde vara här. Snön som kom i fredags ligger kvar. Ni borde vara här. Men nää, idag åker Camilla och Emil till Thailand. PUSSS

image16
image17


Skakisbakis.

Inatt har det snöat så taken på Ankars är vita. Riktigt fint. Det får bli snöbollskrig i eftermiddag.

Halloweenfest igår. Jag och Saras idé var mycket populär, blev sjukt roligt. Jag var hennes slampiga Lady och hon var min bitch. Jag hade henne i koppel hela kvällen och slog henne med min piska. Hon har tydliga spår på kroppen idag. Jag drog ned henne på dansgolvet och trampade på hennes ansikte. Om andra ville så fick de leka med henne ett tag, hon gjorde allt man bad henne om. Ibland var hon pain in my ass så då gick jag ut i kylan och band fast henne på gården. Så fick hon stå där ute och tänka över sina synder, helt ensam med en drink i handen. 
Hela kvällen var ju som ett spel. Alla lekte ut sina roller ordentligt vilket fick halloween att bli väldigt lyckat. Lätt roligaste kvällen på länge.  


Fuckface.


Så var tentan avklarad. Man ska ju inte tänka för mycket men det kändes hur bra som helst. Jag blev klar då det var ungefär två timmar kvar, lallade runt lite överallt. Hittade en mycket förvirrad Sanna och drog med henne på cancerframkallande hemskheter. Sedan kom min kära pojkvän hem vid fem med blommor, choklad och örhängen. Hur gullig som helst. Delade en flaska vin och åt mat.

Lisa har åkt hem till Dalaland i sex dagar vilket betyder att vi fått ansvar över hennes gröna bil. Idag tog vi den till stan, jag, Micke, Sara och Saras syster. Jag och Micke köpte en till fisk. Vi lade ned den hos Louie som blev skitskraj och jätteledsen. Den nya fisken jagade Louie som tryckte sig mot glaset. Den nya fisken var ful, ett svart och ett orange öga. Den nya fisken åkte genast upp ur skålen och ned i vasken. Ingen behandlar Louie sådär. Men det var lugnt, det var vatten i vasken och proppen satt i. Det blev som ett hav för honom och han fick sig en matbit. Sara sa att hon och Bella kunde ta hand om honom så jag gick över med den nya fisken i ett glas. Bella blev arg på Sara eftersom att man inte kan ha tre fiskar i en skål som egentligen är till för sockerbitar. Det blir en alldeles för pytteliten bostadsyta. Så jag gick hem med den nya fisken igen. Nu simmar han här med Louie, tror de börjar bli vänner. Den nya fisken heter tillsvidare Fuckface, med tanke på hans fula ögon.

När vi ändå är inne på att låna saker av Lisa, så har jag och Sara lånat kläder av henne till Halloween. Kommer bli hur hett som helst. Nu måste vi bara köpa ett koppel, sen är vi fulländade.
Alla satsar sjukt mycket. Sanna & Fia and the gang har varit i skolan hela dagen och fixat med sin utstyrsel (de ska klä ut sig till ett smörgåsbord anar vi). Mycket enklare att rota igenom Lisas oändliga och chockerande garderob.

En månad och 19 dagar till jullov.

RSS 2.0