Hjärnan full med snor.


Har inte haft något internet hemma nu sedan fredags så det är väl dags för lite uppdatering. Sitter här hemma hos Sanna, dock är Sanna inte hemma. Det har blivit så några gånger nu. Sanna ger mig sin nyckel, vi våldgästar och äter henne ur huset. När hennes mat tar slut går vi över till Andy för att hämta mer mat.
När man lever studentliv gäller det att snylta så mycket man kan på andra.
I och för sig var jag snäll dagen efter och delade med mig lite av min mat.

Jaha, helgen då. I fredags var det 50-tals fest på Kåren. Grymt kul. Hade världens roligaste förfest som verkligen inte var en engångsförteelse. Jag fick åka raggarbil hem efter Kåren. HA!
I lördags blev det filmkväll hos mig.

Såå, var det äntligen dags för den efterlängtade tentan, imorgon, tidningsjournalistik. Vi har suttit hemma hos Fia hela dagen och pluggat och druckit te. Nu orkar jag inte mer, det man inte kan nu kan man inte imorgon.
För övrigt är jag jätteförkyld. Hjärnan är full med snor, i halsen sitter det en fotboll och kroppen känns som en deg. Tyck synd om mig.


DAGENS
+Te med honung och mjölk
+MICKE KOMMER HEM IMORGON

Sömnlös på Ankars.

NÄR MAN FÖRENGÅNGSSKULL GÅR OCH LÄGGER SIG INNAN KLOCKAN SLAGIT TVÅ
och när man för engångsskull inte behöver ställa väckarn på halv åtta för att plugga, VEM VÄCKER MIG DÅ MITT I NATTEN OM INTE MIN FISK!?!
Han är galencrazy, MÄNSKLIG och läskig. När vi släcker för att sova blir han arg för att han inte ser var han simmar (okej hans vatten är inte det fräschaste) och fyller käften med småsten och spottar det hårdaste han kan mot glaset. Nu är det så att jag, precis som min pappa vaknar av det minsta lilla ljud, och därför vaknade av detta stenkastande och pockande efter uppmärksamhet. Och sedan inte kan somna om. Tänder lampan och lilla Louie blir tokig, simmar fram och tillbaka som en galning. Jag lovar, det såg verkligen ut som att han tog sig en svängom. Jag väckte Mike och sa att vi måste skjuta fisken, men han menade att det bara var bra att han var aktiv. WHAT? Aktiv? ÖVERAKTIV. En fisk? Jaja. Tror att det kanske beror på att vi matar honom 50 gånger per dag. Dels finns det ju inget annat roligt man kan göra med honom, dels är det ju det enda ljuset i hans liv. Mat.

Men förutom det lilla missödet inatt så är han en drömfisk.



DAGENS
+Mobiltelefonen
-Att Mikael åker hem imornbitti

Louie.

Så var helgen slut. Det åts kräftor i fredags, sjukt gott, det dracks vin i fredags, sjukt mycket, sjukt kul.
I lördags mådde jag inte prima, men var ju tvungen att få arslet ur vagnen och flytta från gamla lägenheten. Det gick bra, (okej, jag låg mest och svettades på soffan och tittade på när Micke packade ner mina grejer)och till eftermiddagen var allt klart. Slängde in nyckeln och stack därifrån. En börda lyftes från mina axlar.
På kvällen blev det 25-års-get-together, jag gick därifrån tidigt då jag var för bakis för att umgås med så många människor. Mötte upp Sara och gick hem till Bella där Mathilda fyllde år, lite lugnare tillställning dock. Vi spelade spel, groggade och drack upp allt vin. Åt lite godis. Det blev inte sent alls, vid halv 1 gick jag hem och Micke och jag kollade lite vänner och åt glass. Däckade vid 2.
Gårdagen har jag inget minne av alls. Tror att jag mest spenderade tiden vid datorn och svor över routern som aldrig är på min sida. Tvättade på eftermiddagen, var med om ett rån (eller bara slarv från min sida) och har blivit av med två tröjor ur torkskåpet. Tur att dom var fula. Men ändå, två tröjor!
Sedan ringde dröm-Sänni som kommit "hem" från sitt "hembesök" i Kungsbacka. Välkommen hem bla bla bla, och vi hade myskväll framför parlamentet med latte och Sara, Bella och Fia.

Idag har jag köpt en fisk. En guldfisk. Han heter Louie efter Louis Armstrong och är skitsöt. Sara köpte också en. Och en till Bella så hon fick inte välja själv. Sara valde den fulaste fisken i affären, en svart liten skit. Den kan inte simma utan har blivit satt i simskola. Louie har en jättefin skål med en växt och ett litet vrak. Annars har vi bara suttit på Kåren hela dagen.

GRATTIS lillebror till körkortet!

image8

Louie.

Höstlycka.

Idag har vi lekt tidning med journalistik tvåor. Vi lämnade in våra eximinationsartiklar för redigering, och satte oss sedan och lekte redaktion. Amanda hittade ett hittade coop, men vågade inte vara elak så använde det inte. Vi skrev och skrev, lämnade in allt vi hade på datorerna till de stackars redigerarna. Men det gick finfint, vår grupp fick lätt den snyggaste tidningen. Så ikväll blir det till att bestämma sig för vilken artikel som ska in imorgon, deadline kl 14. Hmmm.

Helgens schema ser rätt fullspäckat ut. Imorgon som sagt eximination. Sedan tänkte jag börja flytta över de sista grejerna från gamla lägenheten. Vill vara ute därifrån senast söndag. Måste städa och fixa en hel del. Tvätta. In till stan, systema (myyycket viktigt). Kvällen blir en väldigt sen kräftskiva hemma hos oss med Mickes två vänner och deras flickvänner. Det får INTE bli för mycket vin :)

På lördag tänker jag dra ihop en städpatrull och ta med mig till gamla lägenheten så det blir helt klart. Och sen självklart fest på kvällen.
Söndag blir det plugg och åter plugg. Jag har övertagit Sannas nycklar nu när hon är hemma över helgen så jag tänker nog sätta mig helt ensam i hennes mysiga soffa med en kopp te tills hon kommer hem på eftermiddagen. Kanske överraska med en middag (som inte blir någon överraskning eftersom att hon förmodligen läser det här innan).

Jag måste plugga som en gris. Micke ska nämligen hem på torsdag och jag vill jättegärna följa med, måste plugga klart till tentan först bara. Och skaffa fram respengar. Mamma? Pappa? Någon?

Sen så behöver jag en ny mobil. Mamma? Pappa? Någon?

Dagens
+ Duntäcken
+ Cappuchino
- Stressiga morgnar

Jag missade första snön!


En drömhelg skulle det bli och en drömhelg blev det. Började då i torsdags med Jasmo och Ida i stan. Fredag blev det ett kärt besök på Favvie där Lina fick uppdatera mig litegrann. Träffade minst tio pers där som alla visste hur jag har det och vad som hänt här uppe. Det känns bra att vara ett så stort samtalsämne i lunchrummet :)
Sedan blev det fika med Emelie, lika skönt som alltid. Hämtade upp Jasmo och Camilla, handlade, hem till Catrine och Tobbe, gjorde mozzarellasallad och njöt framför Idol.
Lördag lite plugg, hälsade på mormor och morfar, lite plugg, och sen hem till Jasmo, hur taggade som helst. Pratade med Pite och fick höra att DET SNÖAR.
Åt god mat och drack gott vin med världens underbaraste tjejer. Ville inte att kvällen skulle ta slut. 
Sedan bar det såklart av till Tegel. Jag tror inte att jag någonsin haft så kul på Tegel som jag hade i lördags. Jag träffade hur många som helst och vi dansade självklart ääässet av oss. Igen: ville inte att kvällen skulle ta slut.
Stannade som vanligt kvar till sist med Emme och Michaela. Jag somnade vid halv 5, för att ställa klockan på 7 och åka iväg till Arlanda. Sov hela flyget, sov hela vägen i Lisa's vidunder till bil (förlåt Lisa, men du har väl provat att sitta i baksätet?). Kom hem till Micke, en nystädad och glänsande lägenhet och världens mysigaste bakissöndag :)

Helgen gick såå fort och jag är jätteledsen över att jag inte hann träffa alla jag ville träffa. Ni får faktiskt ta och pallra er upp hit, till exempel du Moggis-Fäni.  

Det hanns ju självklart med endel serious talks. Om det jag fick höra i lördags var sant och inte bara strunt så skulle ju iallafall jag vara smart nog att höra av mig. För min egen skull. Annars blir alltihop bara en enda stor "fyllegrej" vilket jag hatar.

Idag har vi haft föreläsning i det kära ämnet mediekommunikationsvetenskap. Läraren lyssnade inte på någon utan satt säkert i fikarummet med sin kaffe, men vi körde på ändå och över lag blev vi väl ganska nöjda, jag, Lisa och Simon, då alla andra var lika oförberedda som vi var.
Tanken var att vi skulle köra våra redovisningar 9-16, ha en liten rast och sedan föreläsning om kultursociologi 16.30-18.00. Läraren är världens bästa planerare och vi var klara kl 11. Gick på lunch, tillbaka 1, fick ha föreläsningen då och nu sitter jag här och tänker ta mig en powernap på ungefär tre timmar. Godnatt.

image5

Lina, Sofie, Emelie, Camilla, Catrine, Michaela, Ida, Jasmina.

Glädjetårar.


Så var man hemma. Shit, vilken dag. Så många tankar och så många känslor. Igår var man i Pite och det kändes som att man varit borta i ett halvår ungefär. Idag är man i Skärgårdsstad och allting är exakt som vanligt. Ingenting har hänt. Jo, vänta, det var djungeltema i matsalen i Röllingby förra veckan, Tregruvorsväg har fått ett nytt farthinder och Camilla spydde på dagis igår.

Dagen började med att jag väckte Jasmo till liv och tog pappas bil och körde in till stan. Jasmo och jag mötte upp Ida, tog en fika, shoppade, åkte till Catrines jobb och hämtade upp henne, Catrine körde oss hem, åt middag med familjen (Sanna, jag fick min kära Pad Thai, fast utan cashew), åkte hem till min älskling Camilla och däckade på hennes säng. Tände mys-ljus och kröp ned under hennes täcke och låg och pratade om allt. Sjukt härligt.
Tror att jag har sms:at med hela Åkersberga idag. Min mobil är kokhet.
Det jobbigaste är att man förväntas berätta så mycket. Och det finns hur mycket som helst att berätta, men man vet ju inte var man ska börja eller vad man ska välja ut.

Hursomhelst så kommer det här bli en drömhelg. Imorgon tänkte jag hälsa på jobbet och Lina, avsäga mig eventuella arbetstider över jul, sådant hinner jag inte med (vill/orkar). Orka jobba? Träffa Lollo. Åka hem till Camilla igen. Hämta upp Jasmo, handla mat, hem till Catrine, äta middag och se Idol. Myskväll helt enkelt. Lördag blir det ett besök hos mormor och morfar, sen middag hemma hos Jasmo. Förfest, och sedan ett kärt tegelbesök. Någonstans här emellan ska jag hinna plugga.

Åkersberga är en ful stad med massa snygga invånare.

Heeeeeeeeeeeeeeejdå. 

Dröm-Jasmina.

MOGGIS

Mina underbara vänner.


Var som sagt och shoppade lite med Sara och Sanna igår. Jag skulle ju egentligen behövt tvätta kläder till hemresan (hemresa? Kan man kalla det hemresa? Jag vet inte vad som är hem. Tror att jag på söndag kommer känna att det ska bli ganska skönt att komma hem till Pite. Sjukt.) men orkade inte ta mig de femtio metrarna ned till tvättstugan, så istället blev det till att köpa nya kläder. Sanna köpte som vanligt allt jag sa åt henne att köpa, sen blev hon som vanligt arg på mig då hon upptäckte att det var hon som bar på flest shoppingkassar när det egentligen var jag som skulle bränna pengar. Hon skulle ju bara köpa EN enda sak, det sa hon kanske tio gånger på väg till stan, och det var en ny växt till Leo. Har jag berättat om Leo? Världens roligaste fisk!
Efter shopping tog vi en fika och pratade depp och blev nostalgiska. Cyklade till Coop för att kolla upp ryktet om att det bara jobbar homosar i delin. Vet fortfarande inte om det stämmer då det inte stod någon alls där. Dålig service, bättre är det på Dröm-favvie.

Upp imorse och till skolan, tröttare än någonsin och EJ taggad för MKV och kultursociologi i sju timmar. Därför blev man ju inte skitledsen när föreläsningen var inställd. Satt på Kåren en stund men svek sedan resten av klassen då tröttheten och faktumet att jag inte hade någon bok med mig tog över. Cyklade hem och lade mig i sängen och sov tills Micke kom hem och väckte mig vid ett. Pluggade, skrev min redovisning, fixade klart Sannas protokoll, kollade Vänner. Det var den tisdagen. Fattar inte hur tiden kan gå så fort.

Jag har fixat skjuts till flygplatsen imorn (tack Lisa). Känns väldigt skumt att åka hem (?), jo man kan säga hem. Ska bli kul att se hur allt är hemma. Jag tror faktiskt att jag är lite nervös. Verkar som att mycket har förändrats.
Men satan vad jag saknar er, mina underbara vänner!

Och det kommer kännas konstigt att åka härifrån, även om det bara är fem dagar. Tänker ringa hit minst fem gånger per dag för att höra vad ni gör :)
Satan vad jag kommer sakna er, mina underbara vänner!

340891-2340891-1

Stockholm.

Nu har jag bokat biljett till Stockholm på onsdagkväll efter föreläsningen med Björn Häger. Så ingen hemma i berga får boka upp något annat än mig den här helgen :) Ska bli sjukt kul att komma hem och hälsa på, sjukt kul hos J på lördag, sjukt kul att träffa alla, och jag är sjukt nervös, vet absolut inte varför men det var ju ett tag sen jag var hemma. Jag hade velat ha Micke med mig men hans schema tillät ingen hemresa (inte mitt heller egentligen men jag MÅSTE komma hem nu). Så vi ses till helgen!

Den gångna helgen då? I lördags var vi ju på invigningen av Acusticum, så jäkla mäktigt! Micke försökte förklara musiken för mig och Sanna som inte kan ett skit. Efter det blev det utgång och Bäckis för vissa, men jag följde med hem till Fia, såg the Passion of the Christ, riktig pepp-film sådär på lördag, och åt godis.
Söndag: bakisdag utan att vara bakis. Degade i soffan, pluggade lite, cyklade i regnet, åkte hem till "min" lägenhet och hämtade mer grejer. Tacokväll med vänner-marathon.

Vaknade åtta imorse, gjorde te och lade mig i soffan och skrev klart referatet från lördags. Ganska nöjd, för att vara en så sport-ointresserad person blev det faktiskt bra. Har precis lagat lunch och ska snart cykla ned till stan och skriva kontrakt med Pitebo och shoppa lite med Sanna. En skön dag.

Att bada i oktober.


ISKALLT JAG FRYSER SÅ SJUKT MYCKET MINA FINGRAR ÄR STELA KNALLRÖDA PINNAR MINA BEN SKAKAR OCH DET GÖR ONT I KROPPEN HÅRSTRÅNA PÅ HUVUDET STÅR ÅT ALLA HÅLL HUNGRIG BAKIS TRÖTT

-men sjukt lycklig ändå :)

Igår började invigningen av Studio Acusticum och vi var självklart där som journalister. Skrev artiklar och fick en deadline på ett par timmar. Kul att jobba under press, allt blir mycket bättre då.
Fredagskväll och bakisbaguetten satt där den skulle, nedsköljd med cider. Himmelsk gott. Efter det blev det förfest hos Fia med nästan hela klassen framför Idol. Hem till Marielle ett tag och sedan kvarterslokalen och fest anordnad av Upplevelse. Bra drag, bra dans, bra alkohol, en riktigt najs kväll.

Idag tog vi på oss rollen som journalister igen och jag, Sanna, Fia, Sara och Holm refererade innebandymatch, Öjebyn - Kalix. Holm hade lånat drömkameran, 70.000:- riksdaler går den för!!! En sådan ska jag köpa till min bror i julklapp, lätt! Ikväll blir det fortsättning av invigningen. Kan bli ganska så häftigt.

Jag har iallafall bestämt vilken lägenhet jag ska ta nu, den större såklart. Den var fräsch, lite gamla möbler bara men dem ska jag byta ut. Riktigt lycklig blev jag när jag öppnade toalettdörren och fann ett badkar! Inte många ettor på Ankars har badkar. Där ska jag bo i vinter.

KALLT. Måste krypa ned under täcket nu. Over and out.

Finally!


Efter typ tre dygns klickande har jag äntligen klickat hem en första köplats på TVÅ lägenheter på Ankars. Grattis mig, en på 41 kvadrat med balkong, en 32 kvadrat, båda möblerade, lika mycket hyra. Ska titta på dem ikväll och välja och vraka. Inte för att jag inte trivs med att vara inneboende hos Micke, men man vill ju ha något eget som man får inreda helt själv och önska sig nya saker till i julklapp. Så jag sa iallafall upp mitt "första" boende idag. Lät ungefär såhär:
E: Jo det är så att jag har fått en lägenhet på Ankars och måste därför säga upp lägenheten hos er...
J: Ehh...
E: Mmm, så jag tänkte betala in hyran för oktober nu om det går bra?
Tystnad.
E: Och vi sa väl en månads uppsägningstid?
J: Jo.
E: Är det okej?
J: Jo.
E: Ehh, vad bra.
J: Ja...

Mycket mer än så blev inte sagt.

Idag har vi haft två föreläsningar (en intressant och en ointressant eftersom att föreläsaren var så grå) mellan 9 och 16, efter det satt jag med Sanna vid en intervju och förde protokoll. Vilken insats!
Pratade med Stockholm nyss. Camilla och Jospen kanske kommer hit nu i oktober. Det skulle ju vara underbart.

Nu: Knäckebröd, te och sova på soffan tills M kommer hem från spelning i Lule. Sen lägenhetsvisning med Sara, Fia, Sanna som smakråd.

Mitt andra liv.


Eftersom att alla andra bloggar nuförtiden så ska jag också falla för frestelsen och börja dela med mig av min vardag som nybliven pitebo och blivande journalist. Eller någonting liknande. Borde man kanske plugga istället för att sitta här..? Nej, det är en världslig sak!

Idag har jag "lekt" hemma hos Sanna/Jailbreak (lekt=druckit latte, kollat tv, lyssnat på Winnerbäck, simmat omkring på hennes golv, knackat på hennes fisk Leo, suckat över att man borde plugga). MEN, jag har även skrivit klart en helt ny artikel, tvättat kläder och suttit inne på pitebo.se hela dagen lång. Ingen har nog någonsin klickat på "sök" så många gånger per minut som Sanna och jag gjort idag.
Har även hunnit med vattenkrig, brottning och näsblåsning (blås in i någons näsa tills denne får lock för öronen, SKITKUL, jag lovar!) med Mikael. Efter den händelserika dagen blev vi bjudna på tisdagsmiddag hos Christer och Ida som råkat göra för mycket mat, kött med grönsaker och klyftpotatis i honung, fetaost, oliver, sås, till efterrätt chokladpudding med grädde. Fredagsmat, enligt mig, ååh gud så gott det var! Jättefin tvåa, ge mig!
Blev sjukt mätt och var tvungen att gå hem till Fia/Ase en stund och fläka ut på hennes gudomligt sköna säng. För att inte stackars Fia skulle behöva sova på sin soffa (som inte har kommit så det skulle väl bli golvet då) så gällde en snabb promenad och sedan hem.

Såå, nu sitter jag här i min nytvättade t-shirt, dricker te och är ledsen över att jag inte kan lyssna på Duagava eftersom att min dator ska övernatta hos Sanna ikväll. Hittills har tre personer under loppet av en kvart kommit och knackat på dörren och frågat om "det är här vi ska se film ikväll?", NEJ det är det inte!

Annars vill jag bara säga att jag trivs sjukt bra i Pite och tänker stanna här minst tre år. Jag ska lära mig köra skoter, köpa tennisracket att ha på fötterna i vinter som snöskor och börja jaga. Känner verkligen att jag är på rätt spår.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0