Jag är sugen på våfflor.


Lite kort då. Mina åtta dygn hemma i Stockholm var u n d e r b a r a. Hann med att träffa nästan alla jag ville träffa. Men tiden gick alldeles för snabbt. Jag hann med en promenad med Jasmina kring vårt kära Lervik. Jag träffade Cäm, Emme och Mickis. Det blev två tegel-kvällar med förfester hos C-boy ena kvällen och underbaraFanny andra. Deras lägenheter hade förresten blivit jättefina! Lördagen blev en stor förfest med mycket folk. Hälsade på jobbet och pratade sommarscheman och grejer. Saknar alla jättemycket!
Sista dagen ville jag verkligen inte åka hem. Vi firade mormor och morfar med en skitgod middag i Vaxholm och jag åt tills jag sprack. Mötte sedan upp Sän på Arlanda måndagmorgon och flög till Luleå.
Jag har inte tänkt ett piss på skolan under hela veckan vilket jag verkligen behövde.



När jag anlände till Pite-yo i måndags var internet dött. Hela skolan nätverk var dött dött dött och vi kunde inte ens logga in på datorerna i skolan vilket skapade kaos. Jag tyckte att det var ganska mysigt jag. Skolan var tom, redaktionen var stendöd och grabbarna på service center rullade tummarna. Vi hade i alla fall examination tisdag och onsdag och det gick braaaaaaa.

På kvällen kom Fia och Sara inrusande hos mig med en död fisk i en skål (mina egna fiskar var borta, vilket jag upptäckte efter typ en timme hemma). Helena hade hämtat dem till en filminspelning, så numera är de filmstjärnor. Sara fisk var i alla fall "död". Självklart tog jag hand om den och fick den att sluta simma ryggsim. I dag lever den jättemycket.

I tisdag fyllde Sän 21 och hon bjöd på våfflor hemma hos sig. Vi var omkring tolv pers och alla var hungriga (jag och Fia och alla grabbar). Det dröjde typ en kvart till man fick sin nästa voffla vilket var jävligt långsamt. Titta här hur otåliga vi var:

image177

Men Sanna är en våffel-Gud och alla blev mätta.

I går hade vi som sagt en till examination, och sedan kom Mikael till Piteå under eftermiddagen. Han är jättesjuk igen, säker 40 graders feber stackarn. Jag lagade mat och sedan blev det film. 

I dag har vi haft kursavslut i TV-journalistik. Säga vad man vill om den kursen, men utvärderingen ska bli ett nöje. Men självklart ligger den inte uppe på fronter där den ska ligga...




FEST och en veckas ledighet - ja tack! :-)







 

Hemma för att "vila".


Jag sov hela vägen från Piteå till hem, i taxin, på Kallax, i planet. Helt sjukt trött. Det är skolan fel. Papi hämtade på Arlanda och vi åkte hem till mammas berömda thaimat. Yummie! Sedan däckade jag framför Wallander efter att ha pratat lite med mina vänner och sov i stort sätt till nu. Gadamnit vad jag behövde en sådan här dag. Ikväll ska jag hem till Ida som fyller 22 på middag. Det ska bli jättekul att träffa alla tjejer men synd att havspojken inte kommer.

Jag sitter här i vår sköna soffa med en kopp te, t-shirt och sockor och lyssnar på Kate Nash, and guess what, det snöar! HAHA, enda gången på länge det snöar här är självklart när jag hälsar på för att få en smak av vår.





Min Selmie fyllde 20 år.


Har jag fått en enda lugn stund sedan mitt förra inlägg om sömnlöshet och näsblod? HAHA nej verkligen inte.

Fredagen spenderades i skolan. Grupp 3 och 4 sprang omkring som galningar. I stort sätt alla var okontaktbara och helt uppe i sitt. Grupp 3 sände nyheter klockan 11 och jag fick äran att filma. Skönt som fan. De skötte sändningen snyggt och det hela gick som på räls. Förresten så kommer jag vara med i den nya LTU katalogen. Jag står där på en bild och filmar och ser pro ut. Klockan 3 var det då vår tur att sända. Paniken innan går inte att beskriva. Två torrsändningar som gick åt helvete. Jag var scripta/redaktör och kände bördan på axlarna. Klockan 14.48 var fortfarande inte det rätta körschemat utskrivet och jag gick in på toan och grät. Typ. Jenny lugnade ned mig och sade att man ska vara nervös inför en sändning. Vi körde i alla fall igång klockan 15.00.00 och jag satt med ögonen på tiden som den underbara scripta jag var. Femton minuter flöt på och sändningen blev bra med undantag för några småsaker. Grupp 4 is the shit!

Hem, snabb dusch, mackor, hem till Sanna, vin. Mycket trevligt. Vi gick hem till Anna som fyllde 28? 29? Vid tolv-tiden drog vi till Kåren men vid ett kände jag hur slut min kropp var, och drog med Micke hem. Skönt att sova tidigt. Lördagen började vid 11. Sara aka Slampie Selmie fyllde 20 och hon, jag, San, Marre och Fia åkte ned på stan och fikade/systemade/shoppade. Vid tre åkte jag, Sara och San hem till Sara för att vila upp oss. Alla somnade i en mysig hög i Sara 90-säng. Sov kanske en kvart, jätteskönt. Helt plötsligt började det blåsas ballonger och skäras grönsaker. Men jag var alldeles för svag för att orka göra någonting. Vid sex kom Marre och Fia med thaimat till oss och vi skålade för Slampie. Maten var jättegod, men jag orkade ingenting. Fler och fler droppade in och stämningen var på topp. Efter melodifestivalen och några glas vin gick vi ned på stan strax efter tolv. Drömkväll.



Vid halv två kommer min flygtaxi så det är nog dags att packa nu.


image167



















Världens underbaraste Sara.






Att sätta hälsan i första hand.


Jag kan inte sova på nätterna längre. Jag vrider och vänder medan tusentals tankar brottas i min hjärna. Jag blöder näsblod och är alltid uppe i varv.

Men jag klarar mig. Snart är det över och i kväll och lördag blir en stor jävla fest.







Tröttare än tröttast.

Jag är helt slut. Jag vill gå in i väggen men jag är inte en sådan som går in i väggar. Så mycket som vi har haft att göra den här veckan har jag nog aldrig haft i hela mitt liv. Det är så mycket att jag hellre skulle köra huvudet i en köttkvarn är att sätta mig och skriva ned allt här. Men jag är i alla fall klar. Bara lite finslip kvar.
Sedan tar jag helg och åker hem till Stockholm på söndag!

Nu sitter jag och väntar på att Sara ska komma med mat från Subway. Jag har inte haft tid att äta på en vecka. Ni ska se hur smal jag är. Haha.


Jag orkar inte ens sitta här. Då är det illa.



Sara, var är du?









Feel sad for me.


Dagens närvaro:

image166

Var är alla människor?
Vi som var där var i alla fall jätteduktiga och fick fram två hela tidningar. Våra redigerare Patrik och Ulrika var däremot kassa, vi satt och väntade i en timme och de blev aldrig klara. Får man förresten skriva att man tror att de är lite kära?

I dag är jag ledsen. Första phösarmötet är nu och jag är inte där. Tydligen så lottade de phösarna i år. Jag har i alla fall gett mig fan på att vara med under nolle-p. I vilken roll har jag inte bestämt, men nog ska jag vara där alltid. Men just nu är jag ledsen så tyck synd om mig.

Dessutom längtar jag hem.


Jättemycket.


Jag vill hem.





Alla i Piteå är homo.

Nu sitter jag här med min mjölk igen. Jag mår lite pissigare än igår. Tror att någon lade något i mitt glas.
Som vanligt kom Sara och Sanna hit igår kväll och vi tog ett par glas vin. Sedan gick vi hem till Elli men Elli var inte hemma så vi ringde och sa att hon skulle öppna åt oss. Hennes lägenhet är ju rena drömlägenheten. Vi tittade i alla fall på melodifesten och jag röstade på Nordman sju gånger. Sedan kom det folk till Elli och vi "spelade" kort. Jag fuskade, ingen märkte. Vi satt på golvet med ljus, lyssnade på mysmusik och alla blev sköna.
Plötsligt såg jag mig omkring. Av nio personer i rummet var bara jag och Sanna heterosexuella. Jag menar, vart är världen på väg? Men jag trivdes.

:-)

Patrik körde in mig, Sara och Sanna till Kalles och jag hade sjukt kul. Vi lekte lite med generalen och adeln ( ja, i mina ögon är de stora) och dansade till en skön trubadur. Han var törstig så jag gav honom min öl och var lycklig.
Vi tog en cab med Linda och jag gick hem och mådde piss. Nu mår jag lite bättre, tackar som frågar. Men helgen har varit helt galen. Det är Saras fel. Hon smittar mig. Hon får mig att festa mer än jag orkar med.

Dagens plan:
Vi ska sno Saras bil. Sedan ska vi säga att hon lovade oss den igår. Hon kommer inte fatta någonting.
Dagens barn:
Jospen. Hon är 20 nu!




image165

Jag och Sanna med homosar. Åkersberga, titta mina fingrar!
 




Mjölk är livet.


En dag som denna finns ingenting bättre än mjölk. Ett stort, iskallt glas minimjölk från Norrmejeri. I dag har jag druckit en och en halv liter. Det är min nya drog. Nästan lika viktig som läppi. Men bara nästan.

Fredagskvällen började hemma hos mig. Sanna åt gröt och Sara och jag skålade. Vi lyssnade lite på Snook och jag blev nostalgisk. Så vi gick hem till min kära granne Elli. Pratade drömmar och drack vin. Vinet tog slut, men fylldes snabbt på igen. Oj oj oj vad mycket vin det finns här. Sedan blev alla sjukt danssugna så Sanna körde in oss till Kalles där vi fick stilla begäret.
Jag kom hem i tid, tappade fem tjugolappar i toaletten, hängde upp dem på tork, däckade.
Ikväll ska någon stackars sate ta emot mina nybadade pengar.

I morse var jag uppe tidigt. Drog med fältkittet till skolan och satt uppkrupen i en skön stol med mjukiskläder och kaffe i en mörk och öde datasal. Rätt så mysigt faktiskt. Där satt jag i några timmar och redigerade klart nyhetsinslag. Jag gick hem vid tre-tiden och somnade.



Nu kommer Sara.
Påt igen. Ikväll blir det Kåren!







Weekend.


En sjukt slö fredag i skolan. Jag har dekorerat Sannas mobil, druckit kaffe och njutit av min fria tid. På eftermiddagen hjälpte Sanna mig att filma nyhetsinslag, eftersom att min kompanjon Fia flytt fältet ett tag. Tror i alla fall att det blev sjukt bra!

Ikväll väljer jag mellan att sitta i skolan och redigera så att jag kan vara ledig heeeela helgen, eller dricka vin hos Elli. Hm...

Jag börjar med att ta ett bad.






Min vackra väg från skolan varje dag.
image163

image164


TV4 Norrbotten.

Jag vet att ni har vår hemma och i typ resten av Sverige. Jag vet det.
Jag vet att solen skiner och att man kan sitta ute utan jacka. Jag vet det.
Jag vet att det snöar, blåser och är kallt och ruggigt här uppe. Jag vet det.

Det konstaterades idag när jag, Fedde och Sara gick upp i gryningen för att åka till Lule.

Jag kämpade till vår mötesplats. Klockan var fem på morgonen. Det var kolsvart. Ugglorna ruvade i mossen. Snön yrde omkring mig och jag såg knappt vägen där jag gick. Snön var flera meter hög och jag pulsade fram som en annan tomte. Jag funderade starkt på att stanna, slå läger, och ta skydd från stormen. Men det var för kallt, jag tordes inte. Jag vill inte dö. Jag ville inte ge upp. Så jag fortsatte. Till slut var jag framme.

Typ så var det.
Vi åkte i alla fall till TV4. Vi var TRE stycken som var på studiebesöket och vår "guide" kliade sig lite i huvudet. Han var skön. Han svor hela tiden och sade att nyheter rörande landstinget var urtrist. Ändå var han redaktör. Sådan vill jag bli när jag blir stor. Dessutom hade de jättegott kaffe och massa frukt och muffins till alla som arbetade där. Dessutom var guiden snarskruv. Men seriöst så tror jag att TV kanske är någonting för mig. Det tåls att tänka på.

På väg hem mötte vi ungefär tjugofem bilar som hade kört i diket. Sara körde som en Gud.
Eftermiddagen har spenderats i tvättstugan och hemma med dammsugaren. Min lägenhet glänser nu. Sedan har jag pratat en massa med mina vänner där hemma.
Semesterplaner börjar smidas. Som det ser ut nu så åker jag med Catte, Fäni, Jasmo, Ida och Danni till Spain. Om jag får för jobbet... :-)

Nu har jag ätit upp en halv påse halstabletter, sådana Vicks med koffein. Två tabletter är som en kopp kaffe. WOHOOOOOAOOOUOOOOAOAOAOAOAAAAAHUUUUWOHOOOOOOOOO känns det.

Ikväll är min älskling med på TV, http://www.pitefm.se






image161

Snöbajsväder.

image162

Gud.



Världens finaste dag.



Idag är det helt sjukt fint väder ute. Fåglarna kvittrar, solen står (rätt så) högt på himlen som är heeeelt molnfri. Det är tolv minus i skuggan och säkert en fem plus i solen. Snön knastrar och knistrar för fullt. Jag vill åka skidor men det vill ingen annan. Sitta i backen och sola, ta en öl. Varför är alla så stressade?
Jag är hur lugn som helst :-) Bara en uppgift i hemtentan kvar. HF:an och resten klart på en cd. Alla tv-uppgifter klara. Den lönar sig att ligga i från start, sade åsnan och åt en fisk.

När jag ändå talar om fisk, Jasmina blev den lyckliga vinnaren av min mini-fråge-tävling. En fisk är skickad på posten och borde anlända till Gröndal idag.

Igår var jag, Fia, Marielle och Sara ute och lekte på isen. Det var svinkallt och jag förfrös mina tår (jag lovar, de är svarta). Sedan åkte vi in till stora staden och lunchade. Jag åt en drömmacka som finns överallt här uppe; sallad, brie och salami. Jag hade velat ha mozzarella och pesto på, men de var slut. Fan.
Det var jättemånga moggisar ute på stan igår och vi blev ganska rädda.

Sanna köpte glass från glassbilen på väg hem från skolan för någon dag sedan. I eftermiddag har jag lovat att jag ska komma och hjälpa till att äta upp glassen. Varsågod, Sanna, jag gör det för din skull.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Stackars lilla Sanna. Hon tydligen spytt hela natten. Varit på sjukan. Stackars lilla Sanna.

Det är tur att hon har en så bra pojkvän som Patrik.
Och en så fin vän som jag ;-)

Jag vill prata med dig nu.

 


image160









Hästhelg.


Sanna och jag tog det lugnt igår vi. Alla andra gjorde tvärtom. Vi gick till Norrmalmia vid fem och lekte med Erik Carls. Sedan skulle vi gå hem och Erik dröjde som tusan, så jag skickade ett moget sms (någonting om att jag och Sanna var bajsnödiga). Till fel Erik dock. Det var roligt.
Vi gick hem och gjorde mackor med te. Laddade upp med två snyftfilmer om hästar som Sanna sade skulle vara bra. Hon lämnade mig för en annan efter en och en halv film. Mikael ramlade in vid ett, så det gjorde inte så mycket.

Imorse vaknade jag jättepigg och taggad på en plugghästdag. Gick till skolan vid tolv, fixade klart HF:an, pratan och nyhetsartikeln. En givande dag.

Nu sitter jag hemma hos Sanna och väntar på Fia och Sara. Vi ska snart gå över till Marielle. Sedan bli det SMASK-releasefest på Kåren. Tema: gala. Äsch!

Nu ska jag hälla upp mig ett glas vin och ringa min kära vän Jasmina.





RSS 2.0