19 dagar.

Nu är jag hemma efter en blöt och snöig dag. Har ätit, tänt första ljuset i min ljusstake och värmer glögg. Har köpt finfina glöggkoppar :) I kväll ska jag hem till Linda och baka pepparcakes. Hej hej riktigt mysig dag. Detta måste vi göra om!


Bla bla ble, blablaa, bla bla, bla bli bla bla ble. Armen.


Vi fick åka häst och vagn!


Titta så glada vi blev.


Jag, Linda och blöt och ledsen, men snell, hest.


Sötunge!


Första advent och sjukt mycket snö.

I går blev det alltså lugnt och det är jag riktigt glad över i dag. Är hur pigg som helst! Jag och A gick och köpte pizza och kollade skräckfilmer. Varje gång frågar jag mig själv varför jag utsätter mig själv för sådana hemskheter och jag kommer fram till att jag älskar adrenalinkicken jag får.

Om en halvtimme ska vi gå ned till stadskyrkan och gå på gudstjänst. Efter det är det tydligen julmarknad. Hur mysigt låter inte det?


Om jag säger pizza i kväll...

Då säger Annika YES! Svensk film i din soffa. Hejdå.


Det lilla vinglaset.


Fina.


Fula.


Sannas säng.

Nu har jag legat i Sannas säng i fyra timmar och fyrtio minuter. Har macen i knät och lär mig hur man gör snabel-a. Det kan jag ju egentligen, men det har trillat ur mitt huvud. Hittar inte de rätta knapparna.
Vi har kollat på film och sängen har varit fylld med folk. Jag har sovit. Tror att jag precis bestämde mig för att vara hemma i kväll. Eller nä. Eller jo. Jo, nu blir jag hemma. Sååå, ni som vet, vad gör man när man inte går ut en lördagkväll?


Tlött tlött jättetlött.

Jag är svag i dag. Vi körde lite glöggmys hos mig igår, sedan gick vi till Krille och firade Alfred. Myyycket trevligt, men jag hade ont i magen. Bestämde mig i sista stund för att följa med till Kalles och magen gick över :) Åkte hem typ när? Två? Satt hos Isa, åt bananer och deeptalkade. Jag och Isa gick hem till mig vid typ fem där Sara, Elli och Ofelia låg och sov. Klockan ringde en halvtimme senare och vi somnade när de åkte till Älvsbyn för att hämta Ellis papppa. Sov typ två timmar och vaknade när de kom hem igen. Sa hej hej Ellis pappa och sa hejdå Elli och Sara, grät en skvätt.

Nu har jag, S och Isa varit på ICA och fyllt upp med godis. Laddar hem "Tomten är far till alla barnen" och har filmmys hos S klockan ett. Be there.

.

I dag har jag...


  • Sprungit till en inlämning.
  • Inte shoppat. Sanna höll mig tillbaka. Tack Sanna, nu har jag tjänat ungefär femhundra.
  • Blivit skakis.
  • Fått en snöflinga i ögat och berättat det för alla.
  • Känt om marken på Storgatan är varm. Det är den inte.
  • Druckit glögg med vita och bruna russin på Kåren.
  • Haft möte med More media.
  • Frågat varför det bara är män som arbetar på More media.
  • Velat arbeta på More media.
  • Blivit mer skakis och fått högt blodtryck tror jag.
  • Börjat fundera över mitt B-arbete.

Intressant? Japp!


Ett S och ett E.

Det slår mig att två underbara raringar flyttar från Norrlands djupa skogar på lördag. Jag var nyss över där, där mycket har hänt och ingenting har hänt men där vi alltid varit sådär sköna. Det finns ingenting kvar där nu. Jag fick äran att riva ned det svarta klistermärket med den vita texten E. ZADIK. Den sitter nu här vid min dator. Eftersom att Elli kommer fortsätta utbildningen måste hon åka upp hit ibland, och då ska hon bo hos mig. Varje gång hon kommer hit ska jag sätta upp det där lilla svarta klistermärket E. ZADIK på min dörr och låtsas som att allting är som förr. Dessutom fick jag med mig typ ett helt barskåp och utöver de påsar jag fick igår fick jag ytterligare två påsar med mat. Varje gång jag tar en klunk ur Greizer nub-nougat (bläsch!) så kommer jag minnas alla mysiga stunder.

Det märktes på Ofelia. Hon sa liksom hejdå. Hon sa det jättetyst så att bara jag hörde, och sedan tittade hon på mig med sina valpögon och gav mig en puss på munnen.

I morgon ska raringarna sova hos mig. Först tänkte jag att jag skulle sova hos Sanna då, så de slipper vakna av Emme-ramlar-in-efter-Kalles när de ska upp så tidigt. Men jag vill nog sova här med dem.


Fan tjejer. Det känns inte bra det här. 146,46 mil från Piteå. Vilken tur att det finns flyg :)





13 minusgrader.

Och det knastrar sådär superhärligt när man går i snön ni vet.


Mina föräldrar är bäst. Hämtade nyss ut ett stooort paket med ett jättesnyggt överkast, en chokladkalender, ett räkna-ned-tills-jag-åker-hem-ljus, ett recept på en strong hostmedicin som mammas kompanjon skrivit ut åt mig och pengar till den stronga hostmedicinen. Är inte det typ allt man behöver? :)



Poseidon.

Nyss hemkommen från möte/pepparkaksfika med gruppen hos herr Adermalm. Vi har sjukt stora planer och en budget på ungefär 45 miljarder. Varför har ingen kläckt idén tidigare? Det här är ju helt underbart. Drömmarnas vinterfestival, here we come!

WOOOAAHO. Fick nyss höra att min kära vän Linda var på rättegången med familjen från Vojakkala i dag. Fattar inte varför hon inte tog med mig?! Jag är sjukt faschinerad (är det fel ord kanske? Tagen är nog bättre. Ja, tagen it is.) av den familjen. Kan inte förstå att det finns sådana människor. Säkert inavel gånger tusen hej hej.

I dag har jag gjort ett försök till storhandel. Var dock väldigt svag i min arm och kunde inte bära för mycket. Fick i alla fall med det viktigaste; julmust, glögg, sötmandlar och russin, så på fredag har vi glöggparty hos mig innan Kåren. Hur låter det?



24 dagar och 24 nätter.

Cravings efter choklad och min säng. En lång dag i dag och sovmorgon i morgon - lätt att det är tillåtet. Mitt huvud snurrar av tankar och andra sömnframkallande medel. Underbart. Natti natti.




Vem vill inte dit?


Where is the fucking snöstorm?

Nöjd?



Dock pluggade vi inte så mycket som vi planerat att plugga. Vi hade roligt också. Vi:
*Handlade
*Tvättade
*Åt godis
*Handlade igen
*Skrev en teaterpjäs om Minna och David.
Sista punkten var roligast. Hör av er för manus!

En till rolig sak var när Sanna ramlade illa i ett dike:



Det här med att hälften av alla flyg är inställda. Rent spontant undrar man varför det till största delen beror på att det inte går att landa på Arländie. Jag kom på att man borde göra som de gör på Storgatan, lägga markvärme på skiten. Sedan kom jag på att det skulle bli en satans massa markvärme. Det går ju inte. Och sedan det här med att det är snöstorm. Det här är inte snöstorm. Det är lite blåst med snö i. Förstår liksom inte grejen.

I förmiddags gick jag och Fia upp till skolan i "stormen" och gjorde oss bekväma i biblioteket med civilrätt och Sveriges rikes lag. Vi pluggade på bra och efter en stund joinade Alex. Andreas och Victor likaså, och här började det gå utför. Våra svar blev kortare och kortare och engagemanget sämre och sämre. Vi blev väl typ klara i alla fall och fick skjuts till Ankars. Jag gick över till S och lånade hennes gitarr och nu sitter jag här och lär mig ackord :)


By the way, jag satte upp mina julstjärnor i går. Visst är det inte för tidigt? :)


Baby it's time.

Det här är tydligen "pluggdagen of the year". Det är i dag vi tar tag i oss själva och allt som har med medieproduktionsbolag och juridik att göra. Pluggdagen of the year startar hemma hos mig om exakt 16 minuter. Gud var roligt det ska bli. Nu ska jag äta frukost och tagga. WOOOAAHU!

Spontant så undrar jag, vem är den här T-man?

Haha, en sådan underbar dag. S och jag ställde klockan och begav oss, lite smått bakfulla sådär, ned på stan mot Minna och Davids nya lägenhet. Ingen hiss, bara trappor. Världens bästa läge med utsikt över stan. Himla bra det där. Mycket häng blir det hos er :) Vi bar lådor med Minnas skit (alltså förlåt Minna, men jag har verkligen aldrig träffat någon människa som samlar på sig så mycket SKIT som du gör. Det är träpinnar, doftkulor till dammsugaren, sexprylar och Gud vet vad) upp för de satans trapporna tills vi (jag) blev yra. Jag var tvungen att lägga mig i drömsoffan ett antal gånger på grund av diverse kramper och svimkänslor. Blev bjudna på asgod lunch i småstaden, tack tack. Hämtade sedan Davids grejer (läs grejer, inte skit) på Ankars. Bar upp. Sedan dog jag. Men såå roligt var det och såå mycket skratt och flams. Tänk vad man kan göra med en tråkig flytt :)

Nu ska jag ta en dusch och sedan ska jag och S äta soppa.





Fredagsmorgonkvisten.

Jaha, det här var ju roligt. Att vakna halv sex när klockan inte ska ringa förrän 7.15. Slemmet i halsen är på bra humör och jag har införskaffat mig en spottkopp. Ändå kan jag inte somna om. Lika bra att gå upp.

Vi ska alltså ha föreläsning 8.30 till 16.30 i dag, på en fredag. Budget. I japan. Inte ett dugg taggad. I kväll är det flyttfest hos Sara och Elli. Jag litar på min kära vän Märy (hennes mami är ju faktiskt läkare så hon borde väl vara ganska förnuftig...) och kör på att fest är bra för halsen.


Nääeeee nu ska jag ta en dusch. Koka ägg. Unna mig en stor kopp te såhär på morgonkvisten. Frukost i sängen känns lockande. På återseende.

Hej moms och skattesedlar.

"När man känner...

... en vän väl, då vet man exakt när hennes ögon håller på att överfyllas av tårar, så att de nästan precis rinner över  - utan att man ser på henne."

Sanna Längvik


 



Är det inte lite galet, att man kan bli så himla bra vänner på mindre än ett år? Det känns som vi varit vänner hela livet. Jag känner henne utan och innan. Jag vet nästan alltid vad hon tänker och vad hon vill. Vi skrattar åt samma saker, vi gråter åt samma saker och vi tänker på samma sätt. När vi var små fick vi inte äta frosties till frukost eftersom att det var dåligt för tänderna. Eller om det var kalaspuffar? Vi var på Koh Pangnan samtidigt. Vi blir röda i ansiktet när vi redovisar. Våra föräldrar och våra bröder (som fyller år i början av september båda två) är lika gamla. Listan kan göras lång. Om Sanna var en man, skulle vi vara gifta nu.

I dag har vi haft en föreläsning om uppläggningen av en företagsplan och en annan med skatteverket. Alltså fy vad triiiisty det är med moms och skatt och skattesedlar och fy vad jag inte hänger med. Jag vill bara låta pappa fylla i min skatteanmälan så jag slipper :) Men nä. På söndag ska vi arbeta upp vår företagsplan. Vårt mål är att omsätta en miljon år 2010. Fast fan, då ljög ju jag när jag förnyade bostadsbidraget förra veckan.
 

Haha, Annika köpte en present till mig när hon var i Luleå i dag. Cleo. Han är en fisk som sjunker. Så himla sött, tack Anniee! :)

Det är en fluga på min skärm. Den är sådär äckligt slö som flugor är när de egentligen ska vara döda för säsongen. Men den här flugan är inte död. Äckliga fluga.

P.S Pratade med Sanna nu. Såhär var det:
Vi fick äta kalaspuffar när vi var små, men inte frosties. Bara vid vissa tillfällen.






Blääsch!

I dag hade vi juridik. Första föreläsningen gick bra, inte föör mycket hosta och intressant. Andra föreläsningen gick åt helvete, stört mycket hostanfall och ingen koncentration alls. Var tvungen att gå i andra pausen. Drack sammanlagt fem flaskor vatten under dagen. Nu har jag världens huvudvärk också. Gaddamnit.



"Symtomen på kikhosta är desamma hos vuxna och barn. Sjukdomen börjar som en vanlig förkylning med hosta. Hostan som har ett segt slem kommer i attacker och man hostar tills man kiknar. De intensiva hostattackerna som brukar pågå under ett par veckor kan vara mycket ansträngande. Hostan blir ofta värre på nätterna när man ligger ner."

???


NOMoneybrother.

Jag kände någonstans i lilltån att jag skulle gå in och kolla mitt saldo på kontot. Vanligtvis brukar jag skita i det, jag menar, man blir ju aldrig glad. Men i dag kliade det så i lilltån att jag var tvungen.
Summa: -491.
Slutsats: jag hade rätt, man ska aldrig gå in och kolla sitt saldo på kontot.
En vecka kvar till pengar och jag har ungefär en tomat kylen. Jag fick panik, skrev ut mitt CV och begav mig ut på stan.

Jag och typ åtta pers till var på möte i eftermiddags om kursen internationell medieproduktion. Låter himla intressant. Tänk vad kul att få bila till Murmansk, kanske ha sex i Murmansk med en skabbig dansk på en parkbänk ska vi ligga och mysa snön faller ned vi täcks mer och mer mina ädla delar börjar att förfrysa. Kanske det. Eller så väljer vi Ukraina. Nåja, det tåls att tänka på.


Nu ska jag äta stekt majs. Tror det kommer smaka bajs.

Satans helvetes hosta.

På riktigt. Usch vad jobbig du är. Jag kan liksom inte sova, utan ligger bara och svettas och kvävs i mitt eget slem. Drömslem? Hell no. Fan vad arg jag är. Och trött.


Att steka en nudel.

En bra dag. Avregistrerade mig från projektkursen i morse. Hängde på Kåren, drack te, åt lite morötter, tjötade bort dötid. Borde legat kvar i sängen hela förmiddagen kände jag. Men nä. Gick hem en stund och kollade High Chaparall-avsnittet med Gary Busey - alltså, för jävla underbart. Jag har blivit beroende av High Chaparall, bästa programmet någonsin. Sedan stekte jag en nudel tillsammans med grönsaker och mozzarella, MMMMM.

I eftermiddag har jag och Sanna varit Minnas bitchar. Vi har packat all hennes skit i typ femton kartonger. När jag kom till hennes lilla byrå vid sängen frågade jag lite sött om det var fritt fram att packa ned den och det var helt lugnt tydligen. NEJ, det var inte lugnt Minna! I lådan hittade vi allt från dildosar till handbojor och Gud vet vad. Riktigt äckligt. Då var jag tvungen att sätta mig ned en stund och ta en paus.


Vänner där hemma, den 16:e april ska ni boka in er på ett flyg från Arlanda till Kallax. Vi har stooora planer för den helgen som kommer bli helt great!

Massa snor och slem och sånt.

Hur faan kan klockan redan vara sex? Va va va? Säg mig det. Söndagsångest hej hej. Jag har legat nedbäddad i sängen med datorn i knät och tittat på "Alla älskar Alice" och oj oj vad sorgligt det kan vara då. Sanna kom förbi och hällde i mig Annikas hostmedicin som smakade asgott. Nu har jag laddat hem tredje säsongen av High Chaparall och ska ägna mig åt avsnittet med dröm-Fabio. Han är ju alltså den äckligaste människan i världen. Haha, riktigt vidrig är han.


Fabio i sitt esse.


Det nya svarta.

Alltså, var vi inte riktigt tuffa i går?


Det var en himla lyckad kväll. Vi lekte hemma hos Jussi och fortsatte sedan på Kalles, najs najs. Det var någonting fel med mina ögon så jag var tvungen att ha glajjor på mig hela kvällen. Det var riktigt skönt. Ska börja köra med det jämt. Det får bli årets det nya svarta.






Om jag kommer in?

Haha. Alltså jag kan inte sluta skratta. Vilken kväll. Jag, Jessica och AMandy drack en flaska malibu på väg till Kåren och sedan var det kört, för det är väl ganska mycket sprit va? Jag halkade och slog bakhuvudet i isen. Me det gick bra. Dock svider det i min plånbok. Eller, min pappas plånbok. Jag gjorde av med sjutusen igår. Gick och bjöd allt och alla. Nu känner jag mig inte lika top notch längre, dricker julmust ur ett vinglas och hostar slem, drömslem? Men det här med julmust, det är ju underskattat.

Vars e ni?

Haha, my äääääääääääääässss vad taggad jag är. Varför är inte ni här? Jag kan inte vara såhär taggad utan er förstår ni väl? Tagga nu där hemma!

Annika var nyss här och sydde upp min klänning som jag ska ha i kväll, hehe. Nu ska jag fixa det sista, spruta lite champagne, rulla ihop mina tusenlappar och knata hem till Karin.

Top notch.

Äsch dåå, screw allting som har med sjukdomar att göra, i kväll ska jag vara stek stek och brat. Sänlän och jag har tryckt upp falska tusenlappar a la sjukt stora, och vi kommer ha runt 18 000 var i våra feta plånböcker i kväll på Karl Adelstofts gata 1. 

Ladies and gentlemen, it's time for tennisveckan i Piteå.
Pappa betalar.


Rätt bra gjort.
Önskar mig själv en god jaktlycka.




Pain.

I natt har jag hostat så mycket att huvudet dunkar som aldrig förr. Känns som mina ögon ska hoppa ut eller sprängas eller någonting annat vidrigt. Jag har druckit te med honung (åt helvete med belägringar och tandsten) och tryckt i mig två treo men inte fan känns det bättre. Nää vet ni, tror nästan att jag blir hemma i kväll. Haha, i så fall blir det första helgen jag inte är på två-dagars fest sedan jag kom hit i augusti. Helt galet. Join me, would you?


Thank God it's friday tomorrow.

Ey mathaaa. Det är helt underbart ute. Måste bara säga det till er som inte bor i Piteyo. Snö och minusgrader is verkligen the shit. I alla fall när man är varm om rumpan :)

Såå, nu är frågan. Ska jag:

1. Hoppa av projektledning och projektmetodik och registrera mig på juridik för producenter.

2. Försöka ta mig igenom projektledning och projektmetodik (trots att kursen ger mig kalla kårar och svettningar och får mig att stressa fast jag inte gör någonting och bla bla bla, ja, ni förstår) samtidigt som jag läser juridik för producenter (som var helt underbart intressant och kändes helt rätt och som fick mig att sitta sjukt koncentrerad hela dagen och bla bla bla, ja, ni förstår).

Alltså, jag känner ju lätt för det första valet.


I morse var jag hos tandis igen och fick spunga ut (titta vad bra jag använder ordet!) 600 spänn. Har alltså spungat ut (aha aha!) 1000 spänn på en vecka bara till tandis. Eller jag och jag... Mamma och pappa har :) Men ändå, det svider.

Sedan knatade jag hem och titta så fint det är.

Snö folks!

Säni kan berätta för er. En rolig dag var det igår. Avslutades med sushifrossa hos henne med Annika och Ella.

Usch vad tidigt det är. Klockan ringde 05.40 vilket är omänskligt tidigt enligt mig (Jasmina! Hur orkar du gå upp sådär tidigt varje dag??).

Det har snöat! Det är helt vitt ute. Eftersom att det är svinkallt i Piteå så ligger den säkert kvar.

I dag ska jag och Alexandra Greta Gustafsson prova på att läsa juridik för producenter. Varför ska det vara så svårt att bestämma sig?

Varför finns det ingen snö?

En sådan här helt onödig och asskön dag. Jag har tänkt över saker och ting. Jag har tvättat med Fia. Jag har städat garderoben, men den ser fortfarande ut som ett helvete. Jag förstår inte. Nu ska jag laga den godaste pastan med spenat och fetaost och slå mig ned framför Fucking Åmål. Sova lite middag. I kväll ska vi på konsert på Kåren, följ med!

Tänder.

Innan jag väl varit hos tandläkaren hatar jag att gå till tandläkaren. När jag sedan är där konstaterar jag alltid att det faktiskt är rätt mysigt när någon petar bland mina små darlings. Jag har ju aldrig behövt göra någonting, aldrig haft ett hål, aldrig bitit av en tand. Så det har inte gått någon nöd på mig. Men i dag pratades det tandställning, det slipades tänder och tydligen så är jag i behov av en skena eftersom att jag gnisslar tänder som en galning. Ska även dit igen på torsdag i ottan och fylla en tand.

Määään, frågan är den: Jag har lääänge velat ha tandställning, men folktandvården i Sthlm har inte sett det som att jag behöver. Nu var inte den här lilla damen säker på att det hade varit annorlunda om jag besökt annan folkis än i Sthlm (de är hårda där ska ni veta). Är det värt att betala en tandställning för minst 20 papp (kan till och med sträcka sig äääännu högre)? Jag tror nästan att det är värt det. Jag har i alla fall bokat en tid för undersökning i mars.


If we fall.

Vilken helg. Det är som storm. Så många känslor på en och samma gång. En gråtande vän mot axeln och svårt att förklara, svårt att berätta. Jag vill förklara, jag vill berätta. Det är okej att fråga. Och Gud vad det är okej att gråta, visst? Det är så vi hanterar hemlängtan, kärleksbekymmer och allting annat som så fint möter oss i livet. Så lyssnar vi lite på Damien Rice och gråter lite till så blir det bättre sedan.

Simma då, fiskfan!

Sanna, fiskarna flyter upp hela tiden. How to do?


Kärlek.

Ni är så himla underbara. Tack för alla fina ord och tack för att ni finns. Det är vid sådana här tillfällen jag blir påmind om hur många vänner jag har som verkligen bryr sig. Utan er skulle det inte gå. PUSS.



I går hängde jag med S & E, AMandy och Micke. Vi var på big big loppis och satt på Krokodil, fikade och ritade. Gick hem, sov en stund. Utgång stod på schemat. Jag gick över till Sanna en sväng, hennes parents är ju i Pite-YO och hälsar på. Vet ni, de hade köpt en present till mig. Fem stycken plastfiskar. Haha, sjukt gulligt! De kommer verkligen att förgylla mitt akvarium. Gick hem till Sara och Elli. AMandy tog med sig två astrevliga tjejer, Karin och Maria. Vi drack glögg och satt och pratade. En jättemysig kväll som slutade på Kalles.

I dag måste jag börja fundera över mitt projekt. Har några idéer, men allting känns så stort.



GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA PAPI på födelsedagen och Fars dag. Min present är en snäll dotter.

Det som finns, men inte syns, finns ändå.



En del av mig hatar mig för att jag berättar detta,
nu kommer fler veta om det.
En annan del vet att jag behöver att ni vet.


Det finns ju en sak som jag inte har berättat för er. Anledningarna är fler än jag tror att jag klarar av. Just nu i alla fall. Jag känner att jag vill berätta eftersom att vissa säger saker som får mig att reagera väldigt negativt. Jag tar åt mig. Jag vet att jag inte borde, men jag tar åt mig. Jag har, och har länge haft, ätstörningar. När jag var fjorton gick jag ned 25 kilo och skrevs in på Löwenströmska för anorexia. Hela mitt liv rasade samman. Jag var inte samma Emme som jag var innan. Allting förändrades helt och hållet. Min mamma sjukskrev sig och var med mig varje dag och hjälpte mig på alla sätt man kan hjälpa en människa. Jag hatade henne. Hon ville bara att jag skulle bli frisk och jag kallade henne jävla kärring. Hon ville att jag skulle gå upp i vikt och jag kunde verkligen inte förstå varför. Jag vägde 34 kilo och det tyckte jag var absolut tillräckligt. Någonstans visste jag att jag vägde för lite, men det vägrade jag att erkänna. Det var ganska skönt att vara på avdelningen, då fick någon annan tänka åt mig. När jag matvägrade fick jag en slang nedkörd genom näsan. Det gick inte att komma undan, no way. Varje gång jag åt satt det två personer mittemot mig och stirrade på varje rörelse.  Ingen frihet, jag fick inte gå på toa när jag ville, jag fick inte röra mig för mycket, jag fick inte äta för långsamt, jag fick inte äta för snabbt, jag fick inte läsa medan jag åt, jag fick inte prata med någon annan på avdelningen vid lunch och herregud, jag var tvungen att sitta i rullstol varje gång vi gick ut och bla bla bla. Ovanliga beteenden var sjuka beteenden. Hela tiden tänkte jag att jag inte var sjuk. Jag kunde börja äta när jag ville. Jag var inte som de andra på avdelningen, de var ju sjuka på riktigt. De var för sjuka, det var inte jag.


Typ två gånger i veckan var det dags för vägning. Om jag ville fick jag välja att inte se resultatet. Vissa på avdelningen fuskade och lade på sig tyngder. Då blev läkarna nöjda, och det var ju därför vi var där. För att göra andra nöjda. Även om jag valde att inte se resultatet på vågen så märkte jag direkt på mamma om jag hade gått upp eller ned. I början vägrade min kropp att gå upp i vikt och jag var tvungen att dricka näringsdrycker. Jag tyckte att det var sjukt, varför skulle jag dricka tillskott för att gå upp när jag såg ut som vem som helst? Jag minns att jag brukade fuska med dessa jävla drycker. Jag gjorde hål i botten på dem innan jag tog dem och tryckte ut innehållet när ingen såg. Inga knep var dåliga knep. När jag sedan inte kunde komma undan längre pekade vågen sakta men säkert uppåt. Mamma var på bra humör varje gång jag vägt mig och jag lade ihop ett plus ett och fick panik. Vägrade. Blev sondmatad. Fick mer panik. En nöjd läkare betydde fara.


Sådär höll det på hela vintern och hela våren. Det var det enda som fanns. Jag åt bara för att alla andra tvingade mig. Jag kunde inte ens dricka ett glas vatten utan att få ångest. Jag kände inga smaker, jag ville inte att jag skulle tycka att det var gott att äta. Det går inte att beskriva mina tankar eller känslor. En dag bestämde jag mig bara. Jag ville börja i skolan igen. Jag ville umgås med mina vänner. Den dagen åt jag för MIN skull. Inte för någon annan. Jag åt utan att någon behövde säga till mig att äta. Att se min familj så lycklig var lätt värt det. Känslan var underbar. Jag fick kämpa mig genom den jobbigaste tiden i hela mitt liv. Vilken utmaning! Jag gick med på att gå upp i vikt, för MIN skull, fast jag hatade det. Det fanns ingenting jag var mer rädd för. Men jag gick upp och jag blev bättre, men aldrig helt frisk. Det syns inte. Det som finns, men inte syns, finns ändå.


Hemma vet nästan alla mina vänner om det här. När jag blev frisk och gick tillbaka till skolan hatade jag att alla visste. Folk tittade, folk lade sig i, folk brydde sig. Låt mig slippa äta om jag inte vill. Vissa tjatade. Vissa gör det än i dag. Jag blir irriterad och tycker att det är skitjobbigt, men jag älskar er för att ni gör det. En del av mig hatar mig för att jag berättar detta, nu kommer också ni veta om det. Ni, som jag lever och umgås med varje dag. En annan del vet att jag behöver att ni vet. Ibland behöver jag hjälp och just nu kan inte mina vänner där hemma hjälpa mig. Jag tycker att detta är skitjobbigt att prata om och jag kommer antagligen bara att slå bort det om ni tar upp det. Men jag behöver prata ibland. Jag är bara så rädd. Jag vill att ni ska bry er, samtidigt som jag inte vill att ni ska bry er. Jag tycker inte om att prata om hur jag mår. Jag är jättebra på att hjälpa mina vänner då de mår dåligt eller har problem, men jag är sämst på att prata om mig själv. Jag låter hellre allting ligga och gro. Det är sämst, jag vet. Det här är någonting jag antagligen kommer leva med hela mitt liv. Jag måste bara hantera det på rätt sätt.


Fan vad jobbigt det är ibland.


It takes 2 to tango.

Vilken flängig kväll. Började hos Sara och Elli, hem till Micke vid Bäckis, till Kåren, till Kalles, en stund hos Simon. Jag fattar inte varför jag inte kan sova. Jag borde vara hur trött som helst. Varför kan jag inte däcka, som en vanlig människa? Näääeeee, nu frukost och sedan sängen. Ser fram emot en givande dag.

R.I.P

Louie är död. Min älskade Louie. Vem ska jag nu prata med när jag kliver upp på morgonen? Jag sjöng en sång och spolade sedan ned honom i tjottan. Jag borde nästan vara hemma och bearbeta sorgen i kväll. Men fan, jag är stark. Jag klarar detta. Jag går till Kåren och lyssnar på Collision Course i stället.

For your information så önskar jag mig plastfiskar till mitt akvarium.


Happiness a la mode.

Changing plans i dag och vi slutade redan kl 12, asnajs för mig som var så tlööött. Gick hem vid ett, lagade lunch och sov ett par timmar. Projektkursen blir en utmaning. Jag kan absolut ingenting och blir rätt mållös, men det ska nog gå bra. Jag kommer redovisa ett så bra projekt slash event att folk kommer fråga sig varför jag inte går upplevelse prod. Eller inte. Vi får se.

I kväll har jag hängt hos S. Varit taggad på allt och försökt få över S på mitt underbara humör, men hon satt bara i sin fåtölj och tjurade. Sade åt mig att vara tyst och så. Himla otrevligt Säni, sade jag till henne och då blev hon lite snällare. Vi skulle tydligen lägga upp hela hennes garderob på tradera, men jag orkade inte hjälpa till så jag gick hem.

I morgon, mina kära vänner, är det fredag. Vi har kursstart i medieproduktionsbolag och sedan har vi fest tycker jag. Hos mig.


Toooo early for school.

Kul att läsa i Märys blogg att hon går och lägger sig typ när jag går upp. Det känns inte bra, detta är alldeles för tidigt.

I dag har jag kursstart i projektledning och projektmetodik, den där kursen jag aldrig kommer ihåg vad den heter, men så heter den i alla fall. Låter spännande, right? 9 till jävla 16. Jag vill bara sova. Sedan har jag lunchmöte på Kåren om SMASK. Jag ska ju vara artistansvarig, har jag sagt det?

Nu frukost.

Din mamma är en fågel.

YO äs. Här tänkte jag mig vääärsta updaten för er, men goosh, vad trött jag är. Anlände till den fina instutionen för musik och medier omkring halv tre. Planen var faktiskt att hinna med slutet på föreläsningen, men Sara ringde och planen gick i kras. I stället var Annika söt och kom och mötte mig och vi gick hem till S och E för deras loppis. Jag fick med mig ett svart sofföverdrag och två svarta småbord. Gick hem, packade upp, ICA, städ, bäddade med mina nya lakan (tack M&P, det blev sjuukt fint!!) och nu tänker jag snart ta mig en dusch.

Satt uppe alldeles för länge i natt. Mycket är värt att vara såhär trött som jag är i dag, men verkligen inte USA:s valvaka. När klockan var typ halv fyra kunde man ju i stort sätt konstatera att Obama skulle ta hem segern. Jag somnade en stund och vaknade när mamma kom för att säga hejdå, precis lagom till segertalet. Hoppas, hoppas, hoppas.

Meeen, till saken då. Jag har haft en helt underbar vecka! Har fått vila ut o r d e n t l i g t, hunnit träffa de flesta (om än väldigt lite) och hunnit med utgång. I lördags firade vi Märy (GRATTIS AGAIN Maria Karin Budell) hemma hos henne med god middag, god dricka och massa underbara tjejer. Kunde inte bli bättre. Vi åkte in till stan, spottade på Sture, gick på något ställe, åt en macka och åkte hem. Jag och Emme sov hos Mickis, jag drack asgammal mjölk och kastade kyckling på Tusse. Sedan fick vi thaifeeling:


Sedan blev Emme trött och jag var snygg i håret inte:


Dröm.


Födelsedagsbarnet.


Sandra var med! Henne hade jag inte träffat på typ år.


I söndags åkte jag med familjen till skogskyrkogården och tände ljus på gammelmormors och farmor och farfars grav. Det är så himla fint. Ledsamt och sorgligt, men fint. Kyrkogårdar är aldrig läskiga.

I går åkte jag och Fäni in till stan. Mötte upp Säni och Jasmo och gick till ett japanskt ställe och åt sushibuffé. Asgott! Till efterrätt fick man glass med tusen sorters frukter och tusen sorters såser. Jag fick ont i armen efter allt såsklämmande. Jag och Fäni lärde oss att äta med pinnar. Titta så proffsigt det ser ut:





Nääee, nu blev jag trött. Måste ta en paus.

Misströsta icke.

I morgon kommer en big big update. I morgon lämnar jag Stockholm för kallare breddgrader. Både bra och anus. Men det är i morgon det. Nu ska jag ladda inför valvakan. Jag ska vifta med min Obama-flagga och sjunga fina sånger. Undra hur länge jag orkar hålla ögonen uppe? Jag har lovat mig själv att inte somna innan tre i alla fall. GOOOObama!


RSS 2.0