Är detta mitt gröna gräs?

Nu har vi haft snöstorm här i Pite. Eller det kanske inte var någon snöstorm. Men det blåste som tusan och snöade som fan och vi kände oss som fjällvandrare på vägen till skolan. Det ni!
Och mitt i "stormen" på väg från en lugn (för engångsskull) och skön lunch på Kåren brottar Sara ned mig så jag ramlar i snön. Mina byxor går sönder och mitt redan sjukt onda knä smärtar som tusen nålar. Nu är det svullet som ett äpple och helt blått. Sanna fick ta hand om mig igårkväll, vi gjorde femtio våfflor som avnjöts med glass, vaniljsås och sylt framför handbollen. Mumma!

Jag har funderat väldigt mycket på sistone. Över mitt liv här uppe och mitt liv i Stockholm. Över vad jag vill göra i framtiden. Hur vet man att det här kommer jag vilja jobba med om tio år? Är gräset grönare på andra sidan?
Det kan man ju aldrig veta. Då får jag panik och frågar mig själv hur jag vågade lämna mitt liv där nere för någonting som jag inte ens är helt säker på att jag vill jobba med. När jag tänker såhär hamnar jag i en känslostorm som inte går att beskriva. Plötsligt saknar jag min familj och mina vänner där hemma så mycket att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Tårarna bara forsar och jag kan inte sluta gråta. Jag känner mig ynkligast i världen. Jag får för mig att jag inte är redo för det här livet.
Innerst inne vet jag att jag är det. Hade jag väntat och fortsatt jobba i två år till hade jag känt samma sak. Hade jag väntat och fortsatt jobba i fem år hade jag känt samma sak. Man blir alldeles för bekväm när man bor hemma och får en smärre chock när man flyttar. Det är ju någonting varje människa går igenom. Sedan kan man ju välja att flytta till Piteå och man kan välja att flytta tio minuter från mamma och pappa. Anldeningen till att jag känner såhär är för att jag valde Piteå. Jag kan inte köra hem över en eftermiddag om jag känner mig ledsen eller nere eller vill ha någon som tar hand om mig. Bara tanken på det gör mig ofta gråtfärdig.

Men livet är alldeles för kort för att jag ska gå omkring och vara rädd för att jag väljer fel i livet.


Jag vet att jag kommer klara det här. Jag vet att jag aldrig skulle göra någonting som känns fel för mig eller som jag absolut inte vill göra. Jag bestämmer över mig och jag gör som jag vill.
Självklart stöter man på trösklar, men de går alltid att ta sig över. Jag lämnar aldrig någonting ogjort. Vad jag än skulle valt att göra i livet och när jag än skulle valt att göra det, så skulle jag alltid bli lika osäker över om jag valt rätt. Och i dagens läge så vet jag att den utbildning jag valt är bland de högst ansedda i Sverige inom journalistik. Jag vet att bara för att jag läst journalistik, behöver jag inte bli journalist. Jag har hundratals alternativ när jag är klar här. Och det känns så jävla rätt och får mig på hur bra humör som helst!
Sedan finns det ju många faktorer som gör att jag stannar kvar här uppe. Min underbara pojkvän, mina underbara vänner, min underbara klass, våra underbara fester och hemmakvällar, våra underbara pluggdagar, våra underbara föreläsningar (ja, jag har faktiskt roligt), våra underbara kvällar då vi bara dricker te och pratar... Jag har kul och trivs i skolan och med allt jag gör. Det är ändå det som räknas. Det är det som smäller högst. Livet ska vara kul. Och det här är så jävla kul att jag inte vet var jag ska ta vägen ;-)
Nu kommer min mamma upp till nästa helg och det ska bli underbart att få en mamma-kram och bli lite ompysslad och tyckas lite synd om :-)








Ikväll: Förfest hos Elli, journalister hjärta radio, utgång.

DAGENS
+Mikael
+Sanna
+Catrine som fyller 21 idag
+Snö
+Kalles har fått tillbaka alkoholtillståndet


Året var 2007...

Igår när jag gick över till Sanna en sväng satt hon vid datorn och summerade hela 2007. Onödigt? Men jävligt skönt när man har två tentor man borde plugga till på torsdag och fredag. So, here we go:

Året då EU får två nya medlemmar: Bulgarien och Rumänien, då planeten Uranus går i konjunktion med solen, då Göran Persson avgår som partiordförande,  då Anders Borg har för långt hår, då Spider-Man 3 har premiär, då det svenska integrationsverket läggs ned, då det analoga tv-marknätet släcks i Sverige, då "Uppdrag granskning" avslöjar att ICA-butikerna missköter hanteringen av kött:
Underbara, härliga, lärorika 2007!

Januari:
 
1 Bakisdag efter ett nyår utan dess like. MEN, fortfarande alldeles för mycket ångest över juldagen på Tegel, och ingen bakisdag i världen slår den dagen. Värsta dagen i mitt liv-plats nr 1.
2 Fram till...
Catrine och Jasminas fest.



Februari:

...någon gång i mitten av februari, bara en massa jobb, jobb, jobb på dröm-Favvie.
20 Backpacker i Thailand. Ao Nang, Koh Pangnan - fullmoon, Koh Samui, Koh Lanta, Phi-Phi, Phuket och så vidare... Delade säng med två svettiga fisar i sex veckor. Hur underbart som helst. Kan vara den bästa tiden i mitt liv-plats nr 1. Kan vara de bästa fisarna-plats nr 1 ;)



Mars:
1-31
Thailand. Sol, guesthouse, buckets, buckets, buckets, Emme, Mickis, Singha, bad, MAT, vila, hängmattor, resa, åka bussbåtfärjatuktukcykelmoppe OCH GÅ EN HELVETES MASSA, nudlar, vattenpipa, bungalow, vita stränder, tunga ryggsäckar, ett-rum-för-en-fast-tre, palm, fullmoon, Norrland, snälla thais, dumma thais, köttbullar med potatis, lingon, brunsås och skagenröra, nattdopp, nya vänner. UNDERBART.



April:

10? Hem från Thailand (jag är hemskt dålig på datum, ska börja skriva upp allt jag gör, och då menar jag allt).
Vårväder, sol med mamma på altan. Jobb igen.
17 Jag fyller 20. Jobbar på min födelsedag. Men jag är brun så jag är lycklig ändå :)
Jobb, jobb, jobb.
Mikaela 20-års överraskningsfest.



Valborgsmässoafton Minns jag mycket väl. Stängde på jobbet och skulle jobba 8-18 dagen efter så jag åkte hem, tappade upp ett bad, hällde upp lite vin och åt jordgubbar. Firade in våren med mig själv.

Maj:
Jobb, fest, endel Tegel och endel studentskivor antar jag. Sug efter resa.
Minns inte så mycket av maj, tiden går så fort.

Juni:
Skivor. Sommar, sommar, sommar!
9 Mina älskade spettor tar studenten. Ett hejdundrandes firande med ciderfrukost för oss gamlingar.
Flakåkande, söndertrampad tå som är blå än idag. Underbart väder, underbar dag.
Allt spårade hemma hos familjen Eriksson, Catrine har bildbevis.



10 Segling med mamma, pappa, bror och ett stort sällskap. Pga huvudvärk, illamående och diverse yrsel låg jag mest inne i båten. Tyvärr måste jag säga, med tanke på det fina vädret.
Bror och jag ritade roliga gubbar.
Jobb, jobb, jobb = mycket pengar idag.
Tegelhäng.



Midsommarafton Dröm. Firade med alla mina tjejer hemma hos Catrine. Gjorde fina kransar, åt god mat, sjöng och drack gott. Fest med mycke folk. Klockan fem på morgonkvisten stal jag, Jasmina och Josefin blommor från alla grannar, lade dem under kuddarna i sängen och jag drömde om Mikael Fall. Slogs med Jasmina och Josefin hela natten som är bästa säng kompisarna-plats nr 1. Hur kul som helst.
Dagen efter... Bakis häng hos Eriksson. Massa bakis människor. Luktade fis, sprit och kladdkaka i hela huset. Underbar dag.



Juli
17
Äntligen semester! Eller rättare sagt så sade jag upp mig.
Zakynthos med mina allra bästa vänner, Catrine, Josefin, Jasmina, Camilla och Lina. En festvecka med en massa sol och bad och underbara stunder.



25 Gotland med Jasmina, Josefin, Johanna och Frida. Jag bodde i Visby med familjen i vår segelbåt medan resten bodde hos en mormor. Mötte upp J & J's alla gamla klasskompisar. Middagar, fest och glass.
Sade hejdå till alla efter några dagar och fortsatte seglatsen med mamma och pappa.
Var ute i två hela veckor. Vilade upp mig efter allt festande och innan allt pluggande. En underbar tid.



Augusti
13
Bestämde mig för att börja plugga journalistik i Piteå. Stöd från de flesta, endel tyckte att jag var dum i huvudet. Jag tyckte, WTF. Trivs jag inte åker jag hem.
17-20 Fester, avskedskräftskiva hos mig. HEJDÅ ÅKERSBERGA.



21 Kom till Piteå. HJÄLP. Checkade in i mitt nya hem. Vad har jag gjort? Somnade ändå rätt så nöjd och faktiskt mer förväntansfull än nervös, i min stora säng på Degermansgatan 13, 941 34 Piteå.
22 Från den här dagen minns jag allt in i minsta detalj. Jag minns vad alla hade på sig första dagen, jag minns vad vi åt till lunch, jag minns var alla satt i salen, jag minns Saras första kommentar. Presentation, namnlek, regler för oss nollor, rundvisning i Piteå, paus vid Systembolaget där alla köpte fulla kassar. Förförfest hos Minna, förfest hos phösare, sedan 80-talsfest på Kåren. Spårat som tusan.
NOLLE-P 22 Kan jämföras med studenten, fast tvärtom. Två veckor då alla ska lära känna varandra, en massa aktiviteter och sjuuuukt mycket fest. Inte en ledig stund. Jag minns att vi aldrig hann äta middag eftersom att förfesterna alltid började klockan 18, och infinner man sig inte på den tidpunkten får man ett minus på nollebrickan och man är ett steg närmre att bli årets nolla.
En massa, massa alkohol, tusen nya vänner, flera olika fester med olika teman, sommar i luften, lekar, aktiviteter, bus, RÖJFAKTOR, mys.
Min klass var helt underbar och vi lärde känna varandra hur snabbt som helst. Underbar tid och vi ska lätt vara phösare i höst!
31 Träffade Mikael. Han var en olydig phösare som bröt reglerna och dejtade en nolla.


September:
Började läsa tidningsjournalistik och mediekommunikationsvetenskap. Sistnämnda var väldigt tungt, men fixade det ändå. Festade varje helg. Lärde känna alla bättre och bättre och trivdes som fisken i vattnet. Detta är min grej!
15 Mikael.
Familjen på besök i Piteå som nu mer är Pite.
Kräftskiva i senaste laget.
Rockfest.



Oktober:
Sade upp lägenheten och flyttade in hos Mikael - tillfälligt, plugg, Kåren jämt, sjukt härliga förfester, Sanna och Sara, leva livet. Köpte Louie. Hem till Stockholm fyra dagar.  
31? Halloween, Sara - bitch, jag - her Lady. Drömkväll.
Invigning av "Tvättstugehäng".



November:
15
Lars Winnerbäck i Luleå.
26 Leo dog, men återuppstod - tack vare mig. 
Musikvideoinspelning. Kåren. 
SNÖ!



December
1
Fick min lägenhet på Ankars. Maja på besök, pepparkaksbak.



7-9 Pappa och bror kom upp och hjälpte mig att flytta in. Fick en massa grejer, shoppade och pappa bjöd med Mikael på restaurang. Plugg.



12 Galen förfest hos mig, Luciavaka på Kåren. Alla satsar 100. En av de mest lyckade festerna, vi fick även se resultatet av musikvideon.



13 Studiobesök på SR i Luleå. Sanna full på morgonkvisten. Värsta dagen i mitt liv-plats nr 2. Kom hem vid 16, Sanna, jag och Mikael beställde pizza. Sjöng Lilla snigel med stängd mun vilket resulterade i en väldigt populär ringsignal. S och jag somnade. 



14 Julavslutning på Kåren, middag hos Sanna, förfest hos mig. Drömkväll.



16 Jag och Sanna flyg till Stockholm för att fira jul. Flög med en Christer Fuglesang. Glögg hos grannen.
17 Mötte Sanna, Nenne, Sara inne i stora huvudstaden för julklappsshopping. Lekte första-kändis, jag vann: Peter Siepen i en ful hockeyhjälm. Köpte inga julklappar.
Badade utomhusjacuzzi hos Camilla. Träffade vännerna.
19 Mikael till Stockholm. Planet halkade av banan i Luleå = 5 och en halv h sena.
20 Mormor och Morfar.
21 Mikael till Linköping. Utgång i stora huvudstaden.



24 JULAFTON.
25 Tegel. Hur lyckad förfest som helst hos Fanny. Alldeles för mycket folk på Tegel.



26 Till Linköping och familjen Fall.



27 Shopping, middag och bio. Myyyyys.
28 Middag hos kusin Fall.
29 Mormor Fall i Norrköping. Trevlig middag med god dricka.
30 Hemgång, Mikael följde med. Mycket Clouedo-spelande med familjen.
31 Nyårsafton! Middag i Fanny och Mickes nya lägenhet. En liten stund på fest hos Hampus.


 

Kort och gott, ett helt underbart år med massa nya bekantskaper, intryck och upplevelser att bära med sig i ryggsäcken.

ÅRETS
Bästa dag:
Finns så många, hur kan man välja en?
Värsta dag: Bakis-dagen på SR. Nära-döden-upplevelse :)
Roligaste fest: Midsommarfesten hos Catrine och Micke delad plats med Luciavakan på Kåren.

Läskigaste händelse: När jag i Thailand klättrade upp för sviiinhala, branta, vassa, sjukt höga klippor och sedan hoppade ned i vattnet. Det läskiga var just att klättra upp. Nära-döden-upplevelse 2.

Skönaste säng: All cred till min säng hemma i Skärgårdsstad, men sängen på Koh Lanta slår allt!
Godaste mat: Knäckebröd med keso delad plats med mammas thaigryta.
Godaste dryck: Smirre på delad plats med pepsi max, afrikanskt te och Sannas latte.
Skönaste kommentar: Någon av Lisas såklart.
Bästa En-mening-säger-mer-än-tusen-ord-mening: Smirre ger magsår, men Zacke läker såren.
Roligaste husdjur: Guldfisk
Hetaste festlåt: Giftig, The Way I Are & Vi Lämnar Allt.
Sjukdom: Magkatarr.
Missbruk: Lypsyl, te och hårspray.
Varmaste dag: Thailand, då vi åkte buss i typ 8 timmar.
Kallaste dag: Inspelningsdagen av musikvideon.

P.S Med tanke på hur mycket tid jag har lagt ned på detta inlägg får ni fan i mig ta att kommentera!


Ankarsgangsters och snöänglar.

Nu har jag börjat vänja mig vid pitelivet igen. Känns rätt så skönt faktiskt, trots allt tentaplugg som i och för sig mest består av filmtittande, matätande, städning och powernapar med tjejerna. Snöbollskrig, kasta-snöboll-och-dra-ned-brallorna-tävling och långa bad. Te är en viktig ingrediens. Vi har även smugit endel på Ankarsgrannarna i brist på annat. Ingen går säker.

Veckan som gått har tiden spenderats i stort sätt 24/7 i skolan. Har inte hunnit äta ordentlig mat på hur många dagar som helst vilket resulterade i ett Emme-Sanna-Sara-svullande ikväll, vilket i sin tur resulterade i en jädrans magknip nu. Sanna har fisit ned hela mitt lägenhet så det stinker om det.
Iallafall så spelade vi in vårat radioprogram i onsdags, gick hur bra som helst!
Kände kanske att min del i det hela kunde varit en aningens större men, som Lisa skulle sagt, wake up and smell the coffee, radio är bara för fula människor!


image44

Kreativitet i snön en fredagskväll - snöänglar.


Back in Paltland.

Så har julveckorna rasat iväg med en hejdundrande fart och jag är på plats i den del av Sverige där det luktar fis i luften året om. Jag kom hem 16 december till ett rått och rätt så regnigt Stockholm. Där dracks det glögg och åts Paradisaskar i stora lass. Tiden rann iväg, vi firade julafton och jag fick hur bra julklappar som helst! Vi var inne i stan, firade juldagen på tegel, jag hälsade på Micke i Linköping, vi firade nyår, Micke kom till mig, och sedan var det tillbaka till norr. Jag har haft hur skönt och mysigt och roligt och underbart som helst och jag ville verkligen inte åka tillbaka igår när jag satt på planet på plats 2A (haha, det ni, trots studentekonomin ska man resa med stil).
Men så fort jag och Micke kom fram och jag fick träffa min kära Sanna igen så kändes allt bra. Även om det alltid luktar och alltid kommer att lukta fis i Piteå så trivs jag väldigt bra.

Idag=skön dag på radioredaktionen med redigerande av en tråkig intervju. MEN det var underbart att se alla igen och nu tar vi slutet av kurserna med starka, friska tag (Vilket skämt, alla är hur sega som helst)!
Förresten så fixade Micke mitt internet idag. Jag blev hur lycklig som helst eftersom att jag precis börjat tro att det var fullständigt omöjligt då varken Holm eller servicecenter förstod vad som var fel. Men nu funkar det iallafall så nu kan vi spela Harpan över msn igen.

Ikväll tjejkväll.



JULLOVETS
+FAMILJEN
+Cluedo
+Kärlek
+Mina tjejer
+Choklad



RSS 2.0