Shop til you drop.


I torsdags efter jobbet plockade min kära Jasmina upp mig och vi hämtade Catrine och körde hem till Kicka där resten av typ alla tjejer befann sig. Jag tog en snabbdusch och sedan kollade vi fussballen och drack cider :) Kvällen bjöd på ett besök på Tommys som jag tycker är väldigt underskattat. Jag hade hur kul som helst! Träffade massa folk jag inte träffat på över ett år. Haha, Lina blev utslängd. Hon är sämst :) 

I går blev det till att gå upp tidigt trots att jag äntligen var ledig från jobbet. Åkte in till stan, ersättningsbussen höll på att bli min död. Jag var bakis, mådde illa och busschauffören vägrade att öppna eller sätta på lite kyla. Fuck him, jag fick panik. Väl framme till slut mötte jag upp Sanna. Vi lunchade, shoppade (jag) och hade jättemysigt. När jag träffar henne såhär påminns jag om vilken underbar tjej hon är och hur mycket jag saknar henne. Det får bli en visit till Göteborg snart känner jag.


Stora jävla brillor a la Emme och Sanna till nolle-P.


Sän.

Hem, dusch, mat och sedan hem till Jospen. Vi bokade Gotlandsfärjan, äntligen. Sedan kom Tessan och Sofie och vi såg film och åt fruktsallad i mängder. I dag jobbar jag till stängning. Blää.







Utbrändhet light.

I kväll startade två av mina favoriter för sommaren: Morden i Midsomer och Allsång på Skansen. Ingen sommar utan allsång. Och jag släpptes en kvart tidigare från jobbet för att hinna hem till Håkan på scen och Barnaby in action, ändå lyckades jag missa hela skiten!

Jag har ju inte varit vid datorn sedan förra veckan och mycket har typ hänt sedan dess. I torsdags kom Mikael, surprise surprise, och överraskade mig från Linköping. Underbart! På midsommarafton jobbade jag och han fick sysselsätta sig själv genom att baka scones med Nicole och Daniel. När jag stängde kom han och mötte upp mig och vi cyklade hem till Almelings för att jag skulle få kamma till mig lite. Sedan bar det av hem till Fredrik vid Röllingby där Camilla varit enda tjejen i huset hela dagen. Vi spelade kort, drack, lekte och pratade. Myyys! Mikael kom sjukt bra överrens med alla och han verkade ha jättekul :) Det är inte lätt när man inte känner någon, men det här gick hur bra som helst. Efter många om och men beslutade vi oss för att ta bussen till Skärgårdsstad och hooka upp en fest hos min granne Janine. Tessan anslöt sig och vi styrde upp allt fint ;) Kvällen slutade med att jag somnade i min egen säng medan resten av gänget satt nere i vardagsrummet och drack rosé.

På lördagen skulle jag upp och jobba, 11-21.30 är inte världens roligaste tid dagen efter midsommar, dock världens bäst betalda :) Skjutsade hem Emil och Camilla och sedan körde jag Mikael till bussen. Usch, vad jobbigt. Sedan är dagen som en enda grummlig smet. Och dagen efter. Och dagen efter. Och dagen efter. Jag orkar verkligen inte jobba mer nu. Jag orkar inte vara trevlig mot kunderna längre. Jag vill bara gömma mig varje gång någon kommer och behöver hjälp. Skönt då att jag bara har sex dagar kvar att jobba :)

Jag kommer sakna
alla arbetskamrater dock. Har fått endel nya vänner under de här veckorna. Vi tänkte köra en afterpay-day-utan-payday på Tommys på torsdag. Som ett litet avslut. Tiihi. På fredag ska jag in till staden och äta lunch med Sän. Hon är i Stockholm över dagen och då är det bäst att passa på! Sedan blir det lugn middag med Camilla, Jospen och Lina. På söndag åker jag nog till Linköping några dagar.



Klickade hem två sådär smått söta klänningar och lite andra prylar från Forever21. Har även blivit kär i typ alla armband som finns. Ge mig!



Efter att jag hittade dessa underbart fina armband i en sjukt populär blogg var jag tvungen att maila skaparen. Jag ska beställa hem ett par av dessa, men vet ej vilka...












Var inte ledsna.


Sverige åkte ur EM mot pälsnissarna. Jag smet lite tidigare från jobbet och hann fint hem till andra målet. Var inte ledsna. Jag är inte ledsen :)
I kväll var min mamma underbar och satte på en inspelning vid sju-tiden som still is on=en helkväll med SATC, bästa avsnitten ever. Eftersom att jag inte börjar förrän fyra i morgon och dagens enda att-göra är att gå på systemet, tänker jag försöka plöja igenom avsnitten i natt. Om jag orkar. Det gör jag nog inte. Men ändå.

I måndags fyllde min kära Camilla år, så i går plockade jag upp henne och vi lade oss vid fiskartorpet på klipporna med present och jordgubbar. Myyys.


Jag och min gubbe.


Underbara Camilla.

Annars har jag bara jobbat och sovit. Tror att jag börjar komma in i den här jobba-tills-du-dör-grejen nu. Det är roligare på jobbet och jag har inte lika ont i kroppen. Dessutom jobbar Lina och när Lina jobbar har vi roligt:


Han får vara  ledsen.

Nu ska jag packa min midsommarväska medan jag väntar på att Sex and the City ska ta slut. I morgon kommer jag bara glömma bort det. Funderar fortfarande över hur midsommar blir i år. Jag har inga förväntningar alls. Men en midsommarväska måste jag ha. Det bådar gott...







Hard work work.


Tillbaka på jobbet, därav en sovande blogg. Jag är nog världens tröttaste människa. Min kropp är verkligen inte van vid 10-timmars pass på Favvie längre. Förra sommaren och våren kunde jag jobba 8-18 tre dagar i sträck och ändå gå ut och röja gärnet två av dem. Shieeet. I dagsläget är det  helt omöjligt, men snart är jag väl inne i det igen. I dag jobbade jag med Carro och vi missade fussballen. Däremot lyssnade vi på radio, vilket var helt sjukt. Fattar inte att man kan prata så fort som kommentatorerna, det var nästan svårt att hänga med. Haha, när Spain gjorde första målet stod jag inne i frysen, när Swe kvitterade slängde jag skräp, när Spain gjorde sitt andra mål hängde jag med Idaaa i kassan. Bra fotbollssinne.

Gulligt att jag stänger jobbet sex dagar den kommande veckan, där är midsommarafton inräknad. Annars tycker jag att midsommarafton är bästa dagen på hela året. Sjukt underskattad! Vi brukar alltid styra upp drömlunch med nubbe och sång, vi brukar göra fina kransar och så brukar det alltid sluta med att Catrine har fest och att alla somnar i en stor säng på morgonkvisten med blommor under kudden. Dagen efter hänger vi på Favvie i gummistövlar, luktar sprit, handlar mat och äter och sover i Catrines soffa. Det är livet! Hur blir midsommar i år när jag jobbar till klockan 18 och missar det bästa?




I dag fick jag äntligen tag på Jasmina. Jag sade till henne att hon borde ta det lite lugnt med jobbet, hon svarade att hon inte har tid. Jag sade att hon kan få magsår. Hon svarade att det gör ingenting eftersom att hon snart ska till Spanien, och alla vet ju att Spanien läker såren. I morgon hinner hon i alla fall med en promenad med mig efter jobbet :)


Nu: däck på soffan.







SWEEEEEEEEEEEEEEEEE!


I går var grymt! Jag och Cäm tog halv sju-tåget in och skulle möta upp de andra. Vi kom in i Kungsan precis när de började släppa in och vi hamnade längst fram när Bengtzing sjöng, ändå skulle vi promt fortsätta att leta upp gänget. Vi plockade upp Ellen och David (Piteå i Stockholm) vid T-centralen och nu pressade vi oss genom folkmassorna. Det var heeelt omöjligt och till slut gav vi upp och ställde oss bakom hela skiten. Efter ett tag kom Emil och sedan också Mary och Fanny. Vi fick bättre platser i halvlek och nu såg jag i alla fall delar av skärmen :)





Jag fick ett väldigt tråkigt samtal då vi precis klivit av tåget. Det brann ju som satan i går i flera delar av Sverige. Kan det inte bara börja ösregna? Jag blev helt förstörd, visste inte vad jag skulle göra eller säga... Vad säger man i ett sådant läge?



Resten av veckan blir jobb, jobb, jobb och antagligen Pitefesten i Rålis med Ellen och David på lördag. Om jag inte stänger...









Första kvällen på jobbät.

Var i går jaa. Jag jobbade endast 16-20. Trodde att jag skulle ha svårt att komma ihåg alla plu och var saker och ting finns och hur saker och ting fungerar, men icke. Efter fem minuter var jag back in the game och det kändes som att jag varit borta en vecka, högst. Jag kommer jobba ganska sköna kvällstider i veckorna, och långa pass på helgerna, vilket är perfekt för plånboken. 

I kväll är det fotboll med tjejerna. På Tegel? Jag ska ha blåa byxor och gult linne och så funderar jag på att be bror köpa med sig kladdfärg efter jobbet till ansiktet. Jag är bil- och cykellös såhär dagtid i juni=jag tar mig bara någonstans om jag verkligen måste eftersom att det luktar blöja på 622:an. Världens bästa Sänni är by the way på EM redan i kväll med biljett till Grekland-matchen. Såå, vinka till henne i publiken :)

Om man skulle ta och äta lite frukost då...








Sol, soool, sol, stekt Emme.


Okej. Long time no seen. Kom ju till Stockholm i onsdags. Resan tog tid, men var inte alltför jobbig. Satt med ett gäng sköna gruvarbetare från Kiruna som ville mata mina fiskar hela tiden. Fiskarna ja, de hade det bra.




Ännu bättre nu dock.



När jag kom fram i onsdags orkade jag inte göra någonting. Bror tog med mig ut på en joggingtur till havet och sedan ett dopp, för att jag skulle piggna till, klart jag blev ännu tröttare. Somnade vid nio typ.

På torsdagen var det ju som sagt student som gällde. Man blev ju inte lite nostalgisk vid utspringet. Hur kul som helst! Cäm och jag åkte hem till huset Wallroth med släkt för mottagning. Kvällen bjöd på Tegel och för taggade människor. Haha, vi bävade för att vi skulle känns oss äldst. Det slutade med att alla delade på sig och hängde med 89:or hela kvällen. Det är sjukt vad mycket alkohol ungdomarna dricker i dag :)



I fredags hängde jag, Mary, Mickan och Fanny vid Brevik på klipporna. Jag brände sönder ansiktet och magen och det svider fortfarande. Vid 17-tiden lånade jag papps drömbil och körde till Linköping för att fira söta Mikael som fyllde 22. Kanske lite för bakis, kanske lite för trött, men det gick fint. Jag kom fram efter tre timmar, plockade upp Mikael i Rimforsa och så körde vi ut till deras landställe i Årterud. Åt lite middag och gick sedan över till Mickes kusin, faster och farbror. Där satt vi och pratade en stund tills jag blev alltför slut, tror att jag slocknade vid halv elva. På lördagen åt vi frukost i gräset och tog ett morgondopp. Familjen kom på eftermiddagen och sedan åt vi stooor lunch/middag a la grill. Lite alkohol på det och jag var helt slut igen. Dock var jag tvungen att vara med på grabbarnas pingisturnering. Det var kul tills jag fick en pingisboll i ögat, då gick jag ned till kusinens hus och såg på film.

I morse vaknade vi vid halv elva (jag som aldrig sover längre än nio(?)). Åkte till stranden och brände mitt redan brända ansikte. När vi var tillräckligt stekta bjöd Mikael mig på wärdshus i Kisa. Sedan släppte jag av honom i Rimforsa och körde hem till Stockholm igen. Gaaad vilken trafik. Folk är ju helt galna! Från typ Vagnhärad fram till Sthlm kröp vi fram i tjugo. Men det tog ändå inte längre tid än tre och en halv timme.



När jag kom hem stod maten på bordet, lax med citronsmör, sallad och melon, mmmmmmmmmmmmmmm. Nyduschad med fräscha kläder och en bra film. I morgon börjar jag jobba. Ingen ångest här inte.







Han har tagit studenten!

Och jag är hans storasyster och jag är hur stolt som helst för han har varit bäst i hela Röllingby och gick ut med 20.0! Mam och pap har alltid uppmuntrat mig och Daniel, det har inte spelat någon roll hur duktiga eller "dåliga" vi har varit. Vi har alltid fått samma positiva uppmuntran här hemma. Har D kommit hem med ett självklart MVG i fysik och jag kommit hem med ett VG som jag kämpat mig till genom svett och tårar i ett år, har mam och pap blivit lika stolta. Det är därför jag aldrig kommer känna någon avundsjuka. Bara stolthet. Jag är så jävla stolt över min lillebror. Han är den bästa i världen!


I morgon lägger jag upp bilder.










En sista doft från Kappa...


Rubriken borde egentligen vara SOMMARLOV! Men så ser jag inte på saken. Inte än i alla fall.

Då var den sista tentan avklarad. Den bestod av åtta sjukt långa uppgifter, vi fick slå i litteraturen och reflektera mycket själva. Jag tänker inte säga någonting om hur det gick eftersom att jag tydligen har gått på sommarlov nu, men jag kan säga att jag inte hade en enda restuppgift eller omtenta innan den här tentan och tror inte att jag har det nu heller ;) Men man vet aldrig med Ullis, tror att hon kan ha lik i garderoben som vi inte känner till.

Efter tentan samlades vi på Kåren en stund. Innan tentan var jag på världens bästa humör, efteråt kände jag mig helt tom. Jättenere. När vi sade hejdå till varandra blev det ännu värre. Fan vad jobbigt att jag ska känna såhär varje gång jag lämnar Piteå. Undra hur det kommer gå när vi lämnar Piteå för alltid... 

Jag har snart packat klart. En stor resväska, en stor bag, dataväskan och en nära-till-hands-väska. Jag har brett nattamackor med skinka och tomat, köpt vindruvor och mineralvatten, tankat på iPoden med skön musik, lånat pocketböcker. Ready to go! Sara kör mig till bussen, bussen tar mig till Älvsbyn där jag måste vänta två timmar på tåget som går till Stockholm där papi möter mig. Resan tar 16 timmar.

Såå, mina älskade vänner, ses vi i september igen. Jag kommer sakna er. Vissa ser jag redan i augusti till nolle-p. Några kommer jag träffa under sommaren. Ha ett helt underbart "lov" och sakna mig! :)
Puss på er.














Jag har målat hela världen, lilla mamma.


Haha. Jag har haft en sjukt galen kväll. Sprungit omkring som en tok i lägenheten. Jag skulle plugga egentligen, sedan kom jag på att jag hade en barstol innestående hos Patrik. Gick över och hämtade stol, pensel och svart målarfärg. Patrik var mycket noga med att varna om att jag skulle "vara väldigt försiktig med färgen, den hamnar överallt och går absolut inte att få bort!".  OKEJ! Sedan satte jag igång att måla framför TV:n med stolen på ett svart lakan som skulle, tänkte jag, täcka golvet. När stolen var färdig blev jag så sjuuukt nöjd, för den blev så sjuuukt fin. Därför målade jag även min stora hallspegel svart. Tidigare har den varit i ljust trä, vilket jag inte tycker passar in här. Hallspegeln fick även den plats på det svarta lakanet som skulle, tänkte jag, täcka golvet. När jag var färdig hade jag färg över hela mig, på händerna, på armarna, under strumporna, på byxorna, på näsan, under naglarna och i håret. Jag ville hoppa i ett bad med rödsprit. Stod i alla fall och gnuggade i en halvtimme innan det mesta var borta. Det gick små svarta fotspår på golvet ut i köket. Jag tvättade penseln under kranen, försiktigt, som Patrik sagt. Ändå blev hela vasken svart, svart, svart. Jag fick panik! Det var färg överallt. Plötsligt kom jag på att färgen säkert är giftig för firrarna. Jag flyttade skålen in till tjottan, öppnade fönstret och stängde dörren. Nu ser det ut som att skålen har sådana där coola tonade rutor, helt svart. Fiskarna slipper sniffa färg i alla fall, they like it!

Nu var jag bara tvungen att sätta mig ned på soffan ett tag för att hämta andan. Jag sneglade mot mina svarta mästerverk på lakanet på golvet och fick en tvångstanke att lyfta lite på lakanet. Hela trägolvet var svart! Lakanet hade inte hjälp ett jävla piss! No kidding, jag började gråta. Svetten bara rann. Jag hämtade alla jävla handdukar och lakan jag kunde hitta och lade dem på golvet i köket. Med mina nyskrubbade händer grabbade jag tag i nymålad stol och nymålad (sjukt tung) spegel. Nu var jag verkligen svart. Och nu var min målning typ förstörd! Jag slängde ut det gamla lakanet och skådade de fina pölarna på golvet. Såg framför mig hur Pitebo-Johnny stod här och mumlade saker om att "det här kommer bli dyrt för dig" och "varför i helvete målade du om spegeln som tillhör oss?" Mardröm!

Jag hämtade en rulle papper, en flaska aceton och satte igång att gnugga. Och vilken tur jag har, allting gick bort! Skrubbade av vasken i köket, fiskskålen, fotspåren på golvet och slängde strumpor, handukar och lakan i sopporna. Fyllde även i det jag kladdat av från stolen och spegeln.

Så nu, efter fyra timmars slit, sitter jag här med en och en halv flaska mindre aceton, två toapappersrullar färre, ett lakan, ett par stumpor och fyra handdukar fattigare. Jag är på dåligt humör, det luktar färg i hela lägenheten och jag tycker inte om att mina fiskar stirrar på mig när jag kissar. Dessutom missade jag filmen som gick i kväll.








Jag pissar på den!


Tentan alltså. Ja det gör jag. Pissar på den!

I dag har jag:
*Städat Kvarters.
*Tränat.
*Köpt en lampa och fått fem pocketböcker på loppisen.
*Byggt en tvättlina över mitt badkar, en rosa med krussiduller.
*Tvättat upp lite kläder som jag sedan hängt på min nya tvättlina. Undrar om det rosa färgar av sig på den blöta tvätten? Fuck tvättlinan i så fall!
*Ätit upp allt i mitt kylskåp, vilket bestod av två ägg och en tomat.
*Planerat att äta ur frysen också, men så långt kom jag aldrig.
*Tränat mina fiskar på att simma i en plastburk inför tågresan. They like it!
*
Skickat olämpligt äckliga SMS med Sanna.
*Svurit över taggfunktionen på ansiktsboken.
*Mailat min lärare ett antal gånger och frågat varför hon inte svarar på mina mail. Är hon arg? Har jag varit dum? Är hon ledsen?
*Klappat Nicoles hund Less.

Vars har dagen tagit vägen? Jag får panik! Jag kommer aldrig hinna med allting jag måste göra innan jag åker hem om jag ska fortsätta såhär. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.


Nu ska jag se film :)










Däck.


Har nyss sprungit vanliga rundan, utan sällskap. Jag fattar inte vad det är, jag kan typ inte springa själv längre. Det blir mycket jobbigare när jag inte har någon som springer brevid. Och i dag är det sjukt kvavt och hett ute vilket gjorde det ännu jobbigare.

Gårdagen gick hur fort som helst. Sanna och Sara kom över och vi satt på balkongen tills det blev dags att hoppa in i duschen igen. Klockan fem gick vi på phösarmöte med middag och grejer. Kylen på Kvarters hade fyllts upp helt med cider, öl och vin tack vare drickspengarna från nolle-p. Jag mådde verkligen piss igår. Kunde knappt stå rakt utan att spy. Typ. Jag klarade verkligen inte av en fest till, utan cyklade till ICA istället och bunkrade upp med godis och loka. Cyklade sedan tillbaka och hängde en stund till, pratade och bjöd på godis ;) Det var trevligt. När klockan var 21 och folk började bli för högljudda för mina öron gick jag över till Elli och Sara en sväng. Sedan hem till mig med Micke, ännu mer film och däck på soffan. Riktigt skön kväll. I morse var jag duktig och gick till Kvarters för att hjälpa Åsa med städningen. Snällt att fyra pers kommit för att städa, av typ femtio. Och då var ju inte ens jag med och stökade till...

Tänkte ta en sväng förbi Anna Maria och Filip med PHs loppis nu vid två. Har dock inga pengar, det är bara en ursäkt för att slippa plugga ett tag :)






Människomemory - galet kul.








RSS 2.0