Update.



I söndags satte jag och Fia oss i en cab till flyget hem till Sthlm. Ooooohhhh vilket väder sedan! :) När vi landade kändes det nästan som att landa i Grekland. Hähä. I alla fall, hur skönt som helst att komma hem ett tag. Jag har solat på altanen som ett svin så det svider i huden, precis som det ska vara :) I går drog vi ihop ett gäng och satte oss vid fiskartorpet och åt middag. Myspys. I morse shoppade vi loss på systemet till kvällen och sedan lade jag och Emme oss på min altan med en massa vatten och pedikyrgrejer.

Nu väntar jag bara på att Catte/C-boy/Catrine/Havspojken/Cattieboy ska komma och hämta upp mig så att vi kan bege oss till ett lånat hus och börja grilla :)




Utbildning, fest & en helgs gratis mat.


Jag är inte så trött som jag borde vara. Eller så är jag övertrött, ingen aning. Jag har väl sovit en sex timmar sammanlagt denna helg.

Phösarutbildningen har gått bra. Vi har levt på kaffe och konferensmat och disskuterat det ena efter det andra. I dag efter lunch kände jag att det var enough när vi ägnade en hel jävla timme åt att bestämma vilken färg varje phösargrupp ska ha på sin cape. Vi kom fram till att det finns många färger. Jag, överphösare Jonas och Holm ska jobba på filmkvällen på Kåren en söndag. Helt underbart. Det vi behöver göra är att byta film. Alla andra måste stå i baren under festerna. Vi kan alltså vara med och festa i stället :)

I går kom vi hem efter middagen på Nolia. In i duschen, Sän kom över med vin och sedan styrdes det upp en phösarfest på Kvarters. Lätt en av de bästa! Vi lekte lekar hela kvällen och lärde känna varandra ännu bättre. Det är en riktigt bra grupp. Vi kommer få hur kul som helst!



Vi slutade innan middagen i dag och cyklade hem i regnet. Varken Sän eller jag orkade laga mat så vi gick till bakteriebaracken och jag köpte en grekisk sallad som var riktigt äcklig. Sedan satte vi oss ned med feministisk teori i rörliga bilder-boken och hade ett litteratur seminarium med Sara på tråden.



I morgon åker jag och Fia hem! Jag har precis packat klart. Hur kan min väska vara så full? Jag ska bara vara hemma en vecka och den går knappt att stänga! Hur ska jag göra när jag åker hem i juni? Måste ju ha minst två väskor då... Eller skicka med bussgods. Och så måste jag ta livet av mina fiskar.




Film nu!



/Zlemno

 


Just another bakisdag.




Jag förstår inte hur jag kan vakna så tidigt. Jag ställde klockan på 7:15, men vaknade 5:30. 5:30! Galet, och jag kommer vara helt död efter den här dagen.

I går började vi kvällen hos mig. Sän, Lisa och Sara kom över och drack lite vin. Sedan gick alla förutom Sara till Acusticum. Vi hade ju då en liten roll som statister och satt längst fram vid små fina bord. Det var svårt att hålla sig för skratt vissa gånger, som när poliserna á la Patrik och Totte dog vid våra fötter. Showen var sjukt bra. Alla var jätteduktiga och jag är stolt över Mikael som satt ihop allting.

Efterfesten ägde rum på Kåren där endast 20-30-tals musik spelades. Sän och jag buggade sönder oss själva och ägde dansgolvet. Jag och Filip steppade och han krossade mina tår som nu är svarta och blodiga. Satans ont det gör då. Hur som, en underbar kväll. Tack till alla som var med i produktionen! :)

I dag har vi utbildning heeeela dagen. Hoppas vi får god mat :)  I kväll är det fest i Kvarters.


Någon tog en jävla massa bilder i går, inte var det jag inte. Här kommer i alla fall ett gäng.

image230
20-tal? Ingen aning. Fina bilar i alla fall :)

image231 
Acusticum.

image232
Några av dansarna.

image233










Jag vet att jag inte borde reagera. Men det är fan jobbigt.








Em & Sän goes 20-tal! Tror vi


I går var det vackert väder igen och jag vaknade redan klockan halv sju (!) av att solen lös in i rummet. Bakis som tusan snubblade jag ur sänger och hällde i mig treo efter treo, resorb efter resorb. Det är det där med att äta för lite innan fest. Att jag aldrig lär mig. I alla fall, Sara var uppe tidigt som tur var och vi satte oss utanför 89:an i solen. Efter en stund anslöt sig även Fia och det kändes som att vi var utomlands. Ni vet, när man ligger och solar och alla droppar in, en efter en, lika bakis :) När jag mådde lite bättre tog jag en springrunda och åt sedan en underbar Emme-lunch på balkongen, fullkornspasta med lax och spenat. Hörde att Fia, Emily, Jenny med flera gården satt på gården och spelade gitarr, så jag tog med min bok och gick ned. På något underligt sätt lyckades jag bränna mig i ansiktet vilket resulterade i jävla solblåsor. Dessutom tror jag att jag fick solsting, mådde som en gnu hela kvällen och kunde inte äta någonting. Jag gick hem i alla fall, somnade och skulle aldrig vaknat om inte Annika kom och väckte mig vid halv sju. Drömsömn.

I morse gick jag upp tidigt och cyklade ned på stan. Mötte Sara och shoppade lite. Pisskallt väder. Det ska bli skönt att komma hem till lite värme.

Nu har jag precis badat och kladdat in solblåsorna i en ansiktsmask. Sitter och väntar på min underbara Sän som kom från Gbg i dag. Vi ska på Harlem Riot i kväll och sitta vid ett vipbord längst fram i snygga 20-talsklänningar. HETT. Sedan blir det Kåren. Helgen kommer vara fullspäckad, phösarutbildning lördag och söndag 9- typ 20 med phösarfest :)



Karls källa.


JA. JAg har en blåtira och ser suddigt på mitt vänstra öga. Men gaddamnit, jag är i alla fall hemma nu, och kvällen har varit sjukt kul. Efter Kåren kom Sara hit, vi drack litye öl och läste kurslitteratur. Sedan gick vi ut på gården där alla firade Erik Nooooool som inte fyllde 28 år. Vi åt inte tårta med hår i och vi grillade inte korv för det är äckligt. Ska vi börja fira alla som inte fyller år kommer vi ha det underbart varje dag :)

Sara och jag gick hem till mig, värmde oss med öl och te. Sedan hem till Krillidilli. Efter spel och vin fick vi skjuts in på våra cyklar till Kalles, jag ock Erik Nooooool vann!  Sedan började ALLa slåss. Jenny, dansbruden, slog mig. Jag slog henne. Krillidill och Fia slog sig själva. Jag såg inte ett piss. Alla blödde. Typ. Det var galet, spårat och jättekul.

Men sedan ringde en trevlig grabb som ni inte vet vem det är och som är hemlig och pratade med mig hela vägen hem till Ankars. Så nu ska jag sova. God natt.




På måndag är jag hemma!





Nolle-P 2008.


Jag ska vara phösare för journalisterna i höst med Jonas och Holm!
Ville bara säga det :) Dessutom så kommer jag hem till mina drömtjejer över Valborg.



Allt är jävligt bra.





Stekt Slem.


Är det måndag? Tisdag? Kanske till och med söndag? Jag har ingen som helst koll och jag bryr mig inte heller för det här är helt underbart. Dagarna flyter ihop och det känns nästan som sommarlov. Snart är vi där, men inte riktigt än. I går pluggade jag faktiskt lite. Men sedan ringde Sara och Fia och vi satte oss ute i solen med nyinköpt öl. Jodo kom dit. Vi gick och handlade mat och sedan hem till Fia för middag och TV.

I morse fick jag med mig Fia ut på en joggingtur längs Norrstrand, hon var mycket duktig då hon inte tränat sedan sommaren :) Hemma gjorde jag en dröm-smoothie till frulle och tog en kall dusch. Sara ringde och jag plockade fram min cykel ur förrådet och cyklade ned på stan. Såååå fint väder (jaa, Fäni, vi har snö kvar. Den ger sig aldrig!) Vi provade byxor men köpte ingenting på hela dagen (eller jo, från systemet förstås). Vi cyklade hem till mig och satte oss på balkongen och läste. Jag tänkte att solen inte skulle ta så mycket eftersom att det är april och klockan redan var 3, så jag kletade in mig i olja. Nu är huden i någon slags röd/brun/fräkning-nyans och det bränner på kinderna, men hellre det än att vara blek :) Har även upptäckt att mitt redan väldigt ljusa hår har blivit ännu ljusare. Det är najs.

När vi stekt klart hoppade vi på cyklarna igen och satte oss på Kåren ett tag. Det var också najs.
Nu ska jag fan i mig pallra mig till tvättis. Men jag vill inte vill inte vill inte.


I morgon är det fest hos Erik wuhuu.


Sushi.


Leo - världens mest kända fiskkärleksbarn avled i går eftermiddag. Det hela började med att fiskvakten Patrik ringde mig på förmiddagen och hade problem. Det största problemet var att fiskskålen hade spruckit av sig själv (?) och det låg fiskbajs i en grön sörja i hela hans lägenhet. Det minsta problemet var att Leo var apatisk. Jag gick över och fy satan vilken mess. Det stank i hela trappuppgången. Jag tog hem de små liven till mig. När jag kom hem igen var Leo så död som man kan bli.

Denna vackra söndagkväll bestämde vi oss för att grilla för första gången i år. Leo fick vara med i en liten plastburk. Vi grillade majs, tomat, kött och drack cider. Efter ett tag kom Annika, Elli och Jenny. Till slut var det inte grillkväll längre, utan grillfest. En tjej i upplevelse fyllde år och alla upplevelseproducenter var där. Ingen som inte bor i studentområde förstår hur jävla underbart det är. Ankars 4-ever. Haha.

Efter grill gick vi hem till Annika för att se film. Hon fixade mina naglar! Så nu ser de normala ut igen, vilket de inte gjort på typ 2 år. Jag är sjukt nöjd. När hon var klar somnade jag på soffan och missade hela filmen.

image219
PiteFM-fest.




image224
Så mycket folk kom på grill- och begravningskvällen...

image225
...och så ledsna var vi.






Sol, öl, fest.


Sitter ute på balkongen, läser, lyssnar på Säkert, solar, dricker min hemmagjorda hallon/banan/vanilj-smoothie. På Kvarters förbereder radiomans kvällen. Jag torkar kvällens outfit på tvättlinan i solen. Pratar lite kort med de som går förbi nere mellan husen. En helt underbar dag.

Så har man fyllt 21. Födelsedagen blev lugn, var i skolan till fem och sedan bjöd Mikael på finfinmiddag. Tack till alla som ringde och hörde av sig. Tack för alla blommor, kort och presenter. Jag har helt galet många underbara vänner. Hade velat fira med er, men får ta det senare :)
I går tog jag, Sara och Fisen en tur till Luleå och Norrbottenskuriren. Efteråt fick jag välja restaurant för en födelsedagslunch dagen efter. Det blev thaibuffé såklart. Vi shoppade lite och åkte tillbaka till Piteå. Helt fantastiskt väder och alla var på jättebra humör. Jag gick och handlade ost, kex, chips till kvällen och satte mig ute i solen. Vid fem gick vi till basketplanen som grabbarna så snyggt grävt fram ur den snön som är kvar. Några spelade, andra grillade och drack öl. Vi satte på musik i Pudies lägenhet som sjöng ut över hela Ankars. DET är livet.
Sedan blev det lite kyligt och vi gick in till mig. Folk droppade in och till slut blev förfesten till en fest. Jag kom inte till krogen den här helgen heller.

Titta vår underbara praktikvecka:



Det såg för jävligt ut här hemma imorse och jag flydde med Mikael ut på promenad. Hämtade ut ett paket som jag fått på posten av min kära vän Emme. Det kan ha varit det sötaste paket jag någonsin sett. Jag fick en badanka och badolja. Spänk yo dalin! :) Har ännu inte fått min present av Fia, Sara och Sanna. Jag har mina aningar...

image218
Sött paket.

I kväll är det PiteFM-fest med middag och grejer.
Nu ska jag sätta mig ute med en öl.



Äckligt?


Så var det alltså bara vi kvar. Tre stycken. Kommer vi umgås varje dag? Ja. Kommer vi ha kul? Ja. Kommer vi vara trötta på varandra? Ja. Jag har exakt 128 spänn på mitt konto så det finns inte en chans att jag kan åka hem. Damnit.

Det är dags att söka kurser till lp 2 i höst. Detta måste för oss studenter göras genom LTU-portalen tydligen. Vi kan alltså inte logga in på studera.nu som vanliga människor. Sista ansökningsdagen är i morgon och det går verkligen inte att logga in. Har inte gått på hela dagen. Jag sliter mitt hår. Fia likaså.

Har förresten varit med i panelen i Un Chien i kväll. Pratat om äckliga saker. Det var roligt. Svett är äckligt. Och hårbollar. Och att äta bebisar med sirap. Det är äckligt.
Innan radion var jag på Anna Karlssons konsert med Annika och Sara (därför svarade jag inte i telefon Jas, jag ringer i morgon, misströsta ej). Hon sjöng fina låtar. Där var en grabb i kören med roligt hår. Så nu har jag sagt det.



image200

Äckligt? Fräscht?

------------------------------------------------------------------------


Nu har mina kurser äntligen lagts till. Efter tre timmar vid datorn. Det är fan helt sjukt.




Lördagmorgon.


I dag mår jag inte sådär jättebra. Magen är liksom inte på min sida, utan vill vara någon helt annanstans och ut och in och Gud vet vad. Jag försöker ligga så still jag bara kan, men det är inte alltid så lätt.
Vi började alltså med bastu och öl på tom mage igår. Jag ska aldrig mer skippa middag innan fest. Jag som blivit så ordentlig med sådant; frukost, lunch, middag, mellanmål. Hur i helvete tänkte jag? Aja. Vi hängde i bastun och relaxrummet till klockan sju. Därefter gick jag och Sara hem till mig, fixade oss, tog ett par glas vin och pratade. Gick över till sötElla och fortsatte där.  Hon fixade mitt hår och i dag har jag kånkelbär utan dess like. Vad har hon gjort egentligen?

Kalles eller kvarters? Vi gick över till kvarters där TV hade fest typ. Längre än så kom inte jag.

Den senaste veckan har min älskling Sanna tagit hand om mig. Jag har bott hos henne och vi har tittat på TV minst fem timmar varje kväll. Hon har bjudit på vin och vi har troget följt Deal or no Deal. Perfekta kvällar. Vi har till och med lärt oss namnen på tjejerna med väskorna. Ibland har vi bjudit in andra människor eller gått över till grannen, på sin höjd. En kväll var vi hela 10 pers. Det är vad jag kallar najs.

Nu ska jag bara ligga helt stilla för att lugna min mage och hoppas att jag mår bättre snart. Sara slutar klockan 3 och då blir det mat och vin. I kväll bär det av på Kårpub. Jisses.

image195
Notera att det är jag som ligger i snön.

image198
Kånkelbär.

image199
En vanlig kväll hos Sanna.




Dröm-mami.


I dag fyller mamma år men jag kan inte ge henne någon kram. Det känns inte så kul. Men i alla fall, grattis igen mamma! :)

Vi hade halvdag i skolan Jag gick hem vid 12 medan några stannade på Kåren. Var alldeles för trött. Så nu har jag precis sovit två timmar. Slog en pling till Cami. Hon satt i "hissen i Sälen" med en fickplunta och lät jätteglad. Haha. Tydligen kommer jag vara "ledig" i två veckor snart, så det skulle vara skönt att ta sig hem. Måste bara försöka få ihop allt här uppe.

Klockan 17 har vi bokat bastun på Ankars och köpt en massssssa öl. Jag tänker skålla mig själv eftersom att jag fryser så jävla mycket hela tiden. Blir det för varmt finns det ju ett litet relaxrum med små drinkbord. Inte så dåligt va? :) Sedan går vi hem till någon (?), fixar oss, dricker vin och går till Kalles.


Trevlig kväll! In i dimman.



(Om jag hade haft en bild på mamma på datorn så hade den suttit här. Varför har jag inte det?)
 



En sovande blogg.


Jag har varit internetlös. Därför. I dag blev jag räddad av servicekillarna i Luleå. Så en vacker dag ska jag berätta om den senaste veckan. Men nu ska jag ut och springa och sedan gå hem till Annika och äta våfflor och se film. Kanske ta mig ett glas vin. Vem vet.


Sex i Murmansk.


Kvällen blev hur lyckad som helst, vi kunde ju haft drömjobbet. Stå och le och vara trevlig/titta på bidragen/dricka vin i logen. Fast det gjorde vi inte förrän showen var slut. Bara så att ni vet.

Självklart röstade jag på mina älsklingar Sanna och Fia, tyvärr gick de inte vidare. Men vi är inte bittra. I stället hejades två andra drömlåtar fram, "Rosa kallsonger" och "Sex i Murmansk". Lätt värda att vinna. Kåren blev gaaaaaalet.

Nu blir det sängen igen.








Tonight in Pite-yo:


SMASK!

Lyssna
på pitefm studentradion 92.8, www.pitefm.se, kl 19:00.
Titta på Kanalen, www.medieplattformen.se, kl 19:00.

Alla som är något är där, jag är där.

Efterfest på Kåren fram till morgonkvisten för alla i produktionen och alla med SMASK ticnet-biljett.


(Ovit kväll alltså...)





1000apor.se



Och så snöar det igen...

Jasminas 1000apor-sjuka smittar av sig. Ett perfekt sätt att fördriva tiden på. Jag kan inte låta bli att garva åt Katreen eller "Första dagen på nya jobbet". Sjuk humor.

Ikväll är det genrep för SMASK och tanken var att vi värdar skulle få gå dit med varsin gäst och titta på hela showen. Nu blev det inte så utan vi måste jobba även ikväll. Gör inte så mycket egentligen eftersom att jag ändå bestämt mig för en vit helg. Tror jag i alla fall :) Vi behöver inte sminka oss förrän "riktiga" SMASK i morgon, då ska vi vara geishor.

Jag drömde att jag var på fest med Jasmina, Jossan, Lina, Catte, Fäni, Camilla = jag saknar er. Sedan helt plötsligt låg jag i Söra simhall och simmade ett träningspass = jag saknar simningen. Därför var jag ute och sprang imorse. Jag börjar alltid träna omkring april och håller på fram till hösten. Inte världens bästa upplägg kanske, men det passar mig. Och hur ska man ha tid/ork/lust att träna året om?



Nu ska jag laga en brakfrulle och sedan ringa hem till Åkersberga.





Att inte blogga om en väldigt viktig sak.


I dag började vi medieteori A. Det verkar faktiskt ganska kul, inte lika komplicerat som MKV. Jag hängde med under hela dagen och förstod i stort sätt allting gällande det strukturella, behavioristiska och sociokulturella. Känner mig faktiskt ganska smart. Som alltid :)

Tröttheten är ett faktum. Jag förstår inte var den kommer ifrån. I går somnade jag i Sannas säng med filt och tjugo lager kläder på mig. Någon dum tjej gick och petade på mina fötter och störde. Dumma snälla tjej.



Jag vill skriva, jag vill vara sådär öppen och dela med mig av alla mina känslor här på samma sätt som annars. Men det går inte. Istället dricker jag min hallon/mandarin-saft och behåller allt för mig själv.





Mord på Ankars.


Det är vår nu. Typ. Men snön vägrar ge sig. Jävla snö!

I morgon börjar skolan igen och jag ooooooooorkar inte. Det är hur skönt som helst att vara ledig :)
I går hade vi dock en deppdag. Morgonen började sämst:

image178

Sedan gick jag och Sän och mötte upp Fia och Marre och knatade ned på stan där Sara hängde på också. Alla var på uselt humör. Jag, Fia och Sara gick och satte oss, Fia åt en muffin och vi vräkte ur oss allt vi är trötta på. En riktigt skön pratstund. Här kommer min lista:
SMASK
Snö
Att man får skorna fulla av grus och småsten när man går på stan
Att det inte alltid är fest
Snor
Att jag här uppe i Piteå inte kan koppla av skolan en enda sekund
Min förmåga att vela (den höll både Sara och Fia med om)
En äcklig cp-lärare som är dum i huvudet (vars namn jag inte tänker nämna eftersom att våra lärare tydligen läser våra bloggar!?!?!)
Att jag inte kan köpa allt jag vill ha
Sommarjobb...
...och mycket, mycket mer.

Sedan åkte vi till Kupan, Sara köpte en TV och ett par glasögon. När vi skulle åka därifrån var batteriet i bilen dött vilket gjorde mig på lite bättre humör. Vi kom till Ankars, alla gick hem till sig. Sara följde med Sanna upp för att hämta sin fisk som hon borde hämtat för längesedan. Fiskhämtningen slutade i ett mord.



Jag laddade hem två drömfilmer som jag och Sanna skulle se men den jäveln lämnade mig i sticket. Jag gick hem till Andy ett tag och kollade fotboll (!) och sedan hem till Mikael.



Jag har ett nytt partytrick som jag testade i fredags. Så jävla kul. Men det kan jag inte skriva här, det är hemligt :)


Nu ska jag ringa försäkringskassan och lämna ut mig själv. Hejdå.








RSS 2.0